Hirdetés

MVA paneles Samsung Syncmaster vezeték nélküli monitorok

A Samsung bejelentette, hogy a következő hónapban Európában is elérhetővé teszi vezeték nélküli kijelzőjének legújabb családját, CA650-est. A 24 és 27 hüvelykes képátlóval rendelkező C24A650X és C27A650X típusszámozást viselő modellek tartalmazzák a korábban már a CA550 és CA750-nél alkalmazott UWB vezeték nélküli csatlakozást. Az UWB lényege, hogy ennek segítségével nem a laptopra kell kötni minden perifériát, hanem elég a monitorra kapcsolni a külső eszközöket, míg a notebookba mindössze egy vezeték nélküli USB adapter kerül, mely egy méteres távolságon belül automatikusan felismeri a képernyőt és az ahhoz csatlakoztatott perifériákat.


[+]

A CA650 újdonsága nem UWB-ben és nem is a LED-es háttérvilágításban keresendő, hanem a panel típusában, mely a korábbiaktól eltérően nem TN+film, hanem Advanced MVA lesz. A széles, 178/178 fokos betekintési szöggel rendelkező 1920x1080 képpontos kijelzők maximális fényereje 250 cd/m², natív kontrasztarányuk pedig 3000:1-hez. A válaszidő sajnos nem túl gyors, mindössze 8 ms. Az energiatakarékos működésről nem csak a LED-ek gondoskodnak, hanem az Eco Motion PIR szenzor is, mely érzékeli a monitor előtti mozgást, aminek hiányában először a fényerőt csökkenti, majd a kijelzőt készenléti állapotba helyezi.


[+]

Az állvány támogatja a kijelző döntését, magasságának állítását és a portré módot is. Hátoldalán D-Sub és HDMI csatlakozót is találunk, ha a vezeték nélküli összeköttetés helyett a hagyományos utat választanánk. Ezen felül a beépített USB elosztó két darab USB 2.0-s és még további két USB 3.0-s aljzatot kínál.


[+]

A Samsung SyncMaster C24A650X kijelző három év garanciával 479, míg 27"-es változata 599 euróba fog kerülni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés