Hirdetés

Nagyon komoly hangrendszert kapott a Samsung gigantikus QLED tévéje

A Mini LED háttérvilágítású QN100B kiemelkedő maximális fényerőt produkál.

A Samsung bejelentette, hogy egy új, hatalmas, 98 hüvelykes képátlóval bíró televízióval rukkol elő a QN100B modell személyében. A készülékbe természetesen saját fejlesztésű, Mini LED háttérvilágítású kvantumpontos QLED panel került, amely 3840x2160 képpont megjelenítését szavatolja, azaz 4K felbontású. A készülék támogatja a nagy dinamikatartományú tartalmak visszaadását, és a HDR hatás minden bizonnyal igen-igen látványos, ugyanis a hírek szerint a termék maximális fénysűrűsége kiugróan nagy. Ez elérheti az 5000 cd/m²-es értéket, ami gyakorlatilag a csúcsot jelenti a mai televíziós mezőnyben. A maximális képfrissítési ráta 120 Hz, és természetesen az AMD FreeSync támogatása is megoldott.

Samsung QN100B
Samsung QN100B [+]

A modell a szintén házon belül készülő Tizen okostévé rendszert használja, amely számos extra funkciót kínál. A különféle applikációk futtatása mellett lehetővé teszi Office állományok, sőt akár egy távoli számítógép elérését is. A téve egyik különlegessége a megszokottnál lényegesen komolyabbnak tűnő, 6.4.4 csatornás integrált hangrendszer, amelynek maximális névleges kimeneti teljesítménye 120 watt.

A hírek szerint a televízió nem lesz kifejezetten olcsó, ugyanis állítólag 34 000 dollárt, azaz mintegy 14 millió forintot kell érte kifizetni.

Előzmények

Hirdetés