Hirdetés

Nem lesz olcsó a Samsung hatalmas QD-OLED monitora

Az év elején mutatták be az Odyssey G9 legújabb változatát, amely minden korábbinál jobb képminőséggel kecsegtet.

A Samsung egy egészen különleges eszközzel bővíti a játékos funkciókkal rendelkező monitorainak flottáját. Ez az Odyessey G9 legújabb verziója, a G95SC, amely elsőként a CES 2023 kiállításon bukkant fel év elején, azóta azonban "jegelték". Most viszont a cég bejelentette, hogy megkezdik a forgalmazását az Egyesült Államokban, hamarosan pedig következik Európa is.

Samsung Odyssey G9 G95SC
Samsung Odyssey G9 G95SC [+]

A termék túlzás nélkül gigantikus, ugyanis 49 hüvelykes, 125 centiméteres képátlóval bír. Ívelt kijelzője 32:9 képarányú, azaz extrémen széles. A görbület mértéke 1800R, vagyis olyan, mintha a készülékház egy 1800 mm sugarú kör kerületéből lenne kivágva. A szabványos VESA konzol révén az egyszerűen felakasztható képernyő Daul QHD felbontású, azaz 5120x1440 képpontos.

Az alkalmazott, Samsung Display által fejlesztett és gyártott QD-OLED panel biztosítja a tökéletes fekete, és ezáltal a végtelen kontrasztarány megteremtését. Már láttuk működés közben Las Vegasban és ennek alapján elmondhatjuk, hogy a színei szépek, markánsak, ragyogóak. A maximális képfrissítési rátája 240 Hz, és támogatja az AMD FreeSync technológia használatát, továbbá megbirkózik a HDR tartalmakkal, miközben a fénysűrűsége 400 cd/m². Kapott két darab, egyenként 5 wattos rejtett hangsugárzót, amik nagyon hasznosak lehetnek, ha nincs a környéken külső hangrendszer. A hátlapon található egy-egy DisplayPort 1.4, HDMI 2.1, Micro HDMI 2.1 és USB-C csatlakozó is.

A Samsung Odyssey G9 G95SC már előrendelhető 2200 eurós, azaz 825 000 forintos áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés