Érkezik a Samsung Exynos 5 Hexa SoC

A Samsung az idei MWC rendezvényen megszellőztette, hogy érkezik az Exynos 5 Hexa SoC, ami az 5260-as jelzést viseli. A Hexa névből már kitalálható, hogy hat processzormag található benne, de eltérő képességű magokkal.

A rendszerchipben a megszokott két blokkra osztott ARM Big.Little koncepció tárul elénk. Ezen belül is az egyikben négy darab Cortex-A7 mag van, míg a másikban két darab Cortex-A15 mag dolgozik. A hatmagos jelző a nemrég bemutatott 5422-es lapkához hasonlóan helytállónak tekinthető, mivel az operációs rendszer felé tényleg látszódik az összes mag, és a kernel is tudja, hogy ezek nem egyenlő képességű megoldások, és aszerint kezeli őket. A Samsung egyébként 1,7 GHz-re paraméterezte a Cortex-A15-ös processzormagok órajelét, míg a Cortex-A7-es magok 1,3 GHz-en ketyegnek.

Az IGP szerepét egy ARM Mali-T620-as opció tölti majd be. Pontos adat erről még nincs, de állítólag egy Mali-T624-es fejlesztésről van szó. A memóriavezérlő is a megszokott kétszer 32 bites megoldás, mely 1600 MHz-es effektív órajelen üzemelő LPDDR3 lapkákat támogat.

A megszokott 28 nm-es gyártástechnológia is megmarad, de ez nem meglepő. A Exynos 5 Hexa várhatóan valamelyik érkező Samsung mobil termékben tűnik majd fel még az idei év folyamán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés