Hirdetés

Jön a Fujitsu ARM-os rendszerchipje

A Fujitsu bejelentette, hogy beszállnak az ARM-os rendszerchipek versenyébe, így a jövőben saját lapkákkal is előállnak, amelyeket minden bizonnyal a saját termékeikben használnak majd fel. A vállalat megegyezett az ARM-mal a Cortex-A7 és Cortex-A15 jelzésű processzormagok és a Mali-T624-es IGP licenceléséről.

A közlemény szerint az érkező lapka a Big.Little elvet valósítja meg két Cortex-A7 és két Cortex-A15 processzormaggal, valamint ezt kiegészíti az említett Mali-T624-es integrált grafikus vezérlő, mely négy darab multiprocesszort kap. Utóbbi egységnek hála az OpenGL ES 3.0-t, az OpenCL 1.1, az OpenVG 1.1 és a Renderscript támogatása nem lehet gond, de még a DirectX 11 előtt sincs akadály, ha az ARM esetleg készít grafikus drivert a Windows RT-re.

A Fujitsu számára opciós lehetőség tabletet tervezni az említett lapkára, hiszen ha már elkészül, akkor érdemes minden lehetséges piacon bevetni. A cég azonban elsősorban nem a mobil termékek szegmensét szeretné megcélozni, hanem a beágyazott rendszerek piacán támadna. Ezzel leginkább a Freescale és a Texas Instruments tortájából lakmározna a cég. Tekintve, hogy a beágyazott rendszerek piaca viszonylag nagy nyereséghányaddal dolgozik, így a Fujitsu lépése abszolút érthető, illetve a licencelt hardverkonfiguráció is igencsak megfelel a célnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés