Hirdetés

A Samsung menekülne a merevlemezpiacról

Nagy változások előtt a merevlemezpiac, hiszen márciusban robbant a bombahír, miszerint a Western Digital felvásárolja a Hitachi merevlemezgyártással foglalkozó üzletágát. Ezzel az akvizícióval gyakorlatilag a szegmens első és harmadik legnagyobb vállalata került nagyon előnyös pozícióba, hiszen így a HDD-piac több mint fele uralható. A több évtizedig a trónon csücsülő Seagate természetesen kellemetlen pozícióba került, de a Samsung és a Toshiba helyzete sem jobb.

A Samsung olyannyira kedvezőtlennek ítéli meg a pozícióját, hogy felmerültek azok a hírek, miszerint a vállalat szívesen megválna a nem túl nyereséges merevlemezekkel foglalkozó üzletágától. A The Wall Street Journal riportja szerint a dél-koreai óriáscég 1-1,5 milliárd dollárt vár egy esetleges akvizíciótól. A potenciális érdeklődők listája nem nagy. Konkrétan csak a Seagate érdekelt egy esetleges felvásárlásban, hiszen tartaniuk kell a lépést a Western Digitallal, amire egy konkurens bekebelezése a legjobb stratégia.

Persze az üzlet még nem köttetett meg, de a Samsung szabadulni akar az üzletágtól, míg a Seagate-nek szüksége van az erősítésre. Amennyiben a felvásárlás megtörténik, akkor az azt jelenti, hogy a merevlemezpiac pár hónapon belül háromszereplőssé válik.

A felszabaduló kapacitást a Samsung várhatóan a flashmemóriákkal és az SSD-kkel foglalkozó üzletágra fordítja majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés