Hirdetés

Egyelőre nem ajánlott telepíteni a Samsung 960 Pro SSD új frissítését

A felhasználók instabilitásra és lassulásra panaszkodnak a 3B6QCXP7-es firmware mellett.

Az elmúlt év őszén jelent meg a Samsung 960 Pro jelzésű SSD-je, ami viszonylag népszerűnek számít a vásárlók körében, köszönhetően a teljesítményének és a megbízhatóságának. Az új, 3B6QCXP7-es firmware azonban a felhasználók beszámolója szerint messze nem lett tökéletes, így ezúttal érdemes kivárni a frissítéssel. A Samsung szerencsére gyorsan kapcsolt, és Magician szoftver már nem fogja jelezni az elérhetőségét, illetve a vállalat terméktámogatásra vonatkozó oldalairól is eltűnt, de nem kizárható, hogy alternatív forrásból még beszerezhető.

A beszámolók alapján többen is arra panaszkodnak, hogy az említett firmware telepítése után az SSD elkezdett furcsán viselkedni. A programfuttatás instabillá vált, a teljesítmény visszaesett, az operációs rendszer pedig időnként másodpercekig nem reagált semmire, de akár végleges fagyás is bekövetkezhet, amin csak az újraindítás segített.

A Samsung hivatalosan még nem reagált a helyzetre, de a hivatalos fórumon belül már aktívan kérdezgetik az érintetteket a problémáról, és úgy néz ki, hogy a hiba jól reprodukálható, ha a PerfectDisk program optimalizált SSD módban fut. Mivel a Samsung 960 Pro SSD-nél visszafelé nem lehet frissíteni a firmware-t, így egyelőre az a legbiztosabb, ha a felhasználók nem telepítik a 3B6QCXP7 jelzésű verziót. Ha valaki ezt már megtette, akkor egyelőre nincs sok lehetőség a problémát megoldani, várni kell addig, amíg a Samsung ki nem ad egy javítást. Részmegoldás lehet a Microsoft NVMe eszközillesztőjének a használata, ami csökkenti a problémák mértékét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés