Hirdetés

Ryzen lemeztelenítve

Február elején zajlott az International Solid-State Circuits konferencia amire az AMD nagyon érdekes anyaggal érkezett. Sajnos a hamarosan ringbe lépő Ryzen processzor részleteiről csak zárt ajtók mögött beszéltek, de a japán PC Watch pár napja megszellőztette, miről is volt szó. Birtokába jutottak például olyan diáknak, amelyeken a Ryzen processzormagja és a négy magot tartalmazó Core Complex processzorblokk látható.


(forrás: PC Watch)

Előbbi megerősítette, hogy immár magonként egy-egy fixpontos és lebegőpontos számolóegységet kapunk, ami végre javíthatja az AMD processzorok régóta gyengélkedő egyszálas teljesítményét. Érdekes az is, hogy az elágazásbecslő modulra Neural Net Prediction néven hivatkoznak, és kiemelik, hogy a korábbinál lényegesen hatékonyabb, illetve tanulásra is képes.


(forrás: PC Watch)

Azt már eddig is tudtuk, hogy a négy magot tartalmazó Core Complex eléggé rugalmas jószág lesz, már ami a gyorsítótárak méretét és az aktív magok számát érintik, hiszen az AMD több generációra tervez az új architektúrával, a kisebb notebookoktól egészen a szerverekig. Éppen a fogyasztás-kritikus laptopok profitálnak majd az AMD Precision Boost technológiájából, ami 25 MHz-es lépésekben tudja állítani a működési frekvenciát a korábbinál sokkal gyorsabban reagálva, ez pedig a konkurens Intel megoldásoknál is sokat javított az energiahatékonyságon.


[+]

További érdekességek találhatóak a PC Watch japán nyelvű cikkében. Ha legalább a fele igaz azoknak a leírásoknak és bemutatóknak, amikről az új AMD processzorral kapcsolatban írtunk korábban (lásd a kapcsolódó anyagokat), akkor vidám időszaknak néz elébe az x86-os számítógépek világa.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés