Hirdetés

Adatmegsemmisítésre is képesek a RunCore InVincible és Xapear SSD-k

A RunCore betekintést engedett még készülő félben lévő két út SSD-fejlesztésébe, melyek adatbiztonsági szempontokat tekintve speciálisnak is tekinthetők. Az egyik tároló az InVincible névre hallgat, és specialitása, hogy kétféle módon képes megvédeni a rajta található adatokat az illetéktelenektől. Az első ezek közül, a teljes meghajtó felülírása nem új találmány. A másik módszer viszont ennél jóval drasztikusabb: túláramot enged a NAND chipekre, megsütve a chipet és a rajta található adatokat. A SATA csatolófelületű InVincible ezen felül ütésálló kivitelben készül, így széles körben alkalmazható, kezdve a beágyazott rendszerektől az ipari felhasználáson át egészen a katonai számítógépekig.

A RunCore másik terméke a Xapear névre hallgat. Az USB 2.0-n csatlakoztatható SSD specialitása a dupla partíció, melyből az egyik mindenki által hozzáférhető, míg a másik rejtve marad, elérése pedig csak egy RFID kulcs használatával lehetséges. A Xapear is rendelkezik adatmegsemmisítő funkcióval, ám itt nem egy helyi, hanem távoli megoldásról van szó. Az eszköz házában helyet kapott egy GSM modul, amire egy meghatározott tartalommal ellátott SMS-t küldve távolról elindítható a bitek likvidálása, aminek végeztével az eszköz válasz SMS-t is küld. A Xapear esetében a megsemmisítés kimerül az adatok felülírásában, fizikai rombolásra tehát ennél a modellnél nincs lehetőség.

Tekintve, hogy jelenleg fejlesztés alatt álló eszközökről beszélünk, a RunCore teljesítményt, megjelenési dátumot és árat egyelőre nem közölt, azt viszont elárulta, hogy a fent említett tárolók a privát szektor (tehát a végfelhasználók) számára is elérhetőek lesznek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés