Hirdetés

A Data Killer elektromágneses sokkolója egy pillanat alatt törli az adatokat

A tárolókról az adatok végleges letörlése nem is olyan egyszerű feladat, mint amilyennek azt elsőre gondolná az ember, például hiába formázunk le egy merevlemezt, szakértő kezekben az adatok jó eséllyel maradéktalanul visszanyerhetők. Persze létezik mindenféle szoftveres megoldás, amely minden egyes szektort többször átírva garantálja az adatok visszaállíthatatlanságát, de ez igen időigényes feladat. A féltett információk sérthetetlensége érdekében sokan akár a hardveres rongálást is választhatják, ez viszont nem valami elegáns megoldás, ráadásul egyben az eszköz halálát is jelenti.

A Data Killer a napokban mutatta be legújabb adatmegsemmisítőit, amelyek egy pillanat alatt bármilyen mágneses adathordozót törölnek, amelyek ráadásul továbbra is működőképesek maradnak. A berendezések nem csak merevlemezek, de mágnesszalagok vagy egy korosodó floppy tisztára gyalulására is alkalmasak. A rendszer egy erőteljes mágneses impulzust vet be, melynek nem tudnak ellenállni a részecskék, és polaritásuk könyörtelenül egy adott irányba lesz kényszerítve.

A kemencére hasonlító eszközök több méretkategóriában is elérhetők. A legkisebbek egyszerre csak egy merevlemezzel vagy szalaggal boldogulnak, de léteznek olyan modellek is, amelyek egy pillanat alatt 14 darab, 3,5”-es adattárolót is képesek adatmentesíteni, sőt, akár egy egész laptopot is „tisztára seperhetünk” vele. Hatékony és mindent elsöprő, mégis elegáns megoldás, amely a megfelelő munkakörben rengeteg időt, pénzt és bosszúságot spórolhat meg. A megbízhatóságára garancia a gyártó több mint 10 éves tapasztalata, amit a mágneses adattörlés világában szerzett.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés