Hirdetés

Teljesen megújul a Roku termékskálája

A népszerű set-top box sorozat abszolút felkészült az ünnepi igényekre.

A multimédiás set-top boxok iránt érdeklődő felhasználók biztosan ismerik a Roku márkanevet, hiszen egy igen népszerű termékcsaládról van szó, amely már számos verziót megélt. A piac azonban átalakulóban van, így a vállalat egyre nehezebben tudja csupán pár modellel kielégíteni az igényeket, ami miatt úgy döntöttek, hogy a teljes termékskálát megújítják.

A Roku mostantól nem az előző verziók egyre lejjebb tolásával célozza a belépőszintet, illetve a komolyabb igényekkel rendelkező felhasználókat, hanem egy teljesen újraformált termékskálával, ami igazából jó döntés, mivel így lehet a legtöbb váráslói igényt lefedni.

Roku Express és Express+
Roku Express és Express+ [+]

A Roku Express lesz a cég belépője ebbe a világba. Ez képes 1080p-s tartalomstreamelésre a HDMI interfészen keresztül és a mellékelt távirányítón elérhetők a dedikált gombok a Netflix, a Google Play, a Hulu és a Sling TV szolgáltatásokhoz. Ez az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi modult is tartalmazó, 37 grammos apróság tehát nem tud sokat, de 30 dollárért megérheti. Ráadásul 40 dollárért választható az Express+ verzió is, ami kompozit AV interfészen keresztül is csatlakoztatható az adott, főleg régebbi tévéhez, ha erre lenne igény.

Roku Premiere és Premiere+ Roku Premiere és Premiere+
Roku Premiere és Premiere+ [+]

A Roku Premiere nevű modellel kezdődnek az izgalmak. Ez már a 4K-s streaminget is támogatja, akár 60 Hz-es frissítés mellett, illetve rendelkezik IEEE 802.11ac-s Wi-Fi modullal is. A 221 grammos eszköz további érdekessége az úgynevezett night listening mód. Utóbbi a cég szerint arra jó, hogy egyensúlyba hozza a beszéd hangerejét és a többi hangforrásból származó hangerővel, így érthető lesz, hogy mit mondanak a szereplők anélkül is, hogy a robbanások túl hangosak lennének, ami főleg este hasznos. Valószínű persze, hogy ez a funkció nem tesz majd csodákat. A Roku Premiere ára 80 dollár lesz, de igényelhető a Premiere+ verzió is 100 dollárért, ha a felhasználónak szüksége van HDR támogatásra, Ethernet aljzatra, microSD kártyahelyre, illetve olyan távirányítóra, amelynek 3,5 mm-es jack kimenet is van.

Roku Ultra
Roku Ultra [+]

A csúcsmodell a Roku Ultra lesz, amely tulajdonképpen a Premiere+ modell képességeit egészít ki Dolby Digital Plus támogatással, optikai hangkimenettel, USB porttal, amin keresztül a helyi médialejátszás oldható meg, illetve a távirányító kap két extra gombot, így gamepadként is funkcionálhat. Ezért a csomagért 130 dollárt kell fizetni.

Sajnos a Roku a belsőről nem beszélt, ami lassan szokása a cégnek. Valószínűleg továbbra is a Broadcom szállítja a számításokat végző rendszerchipet, ezen belül is a Premiere és az Ultra modellek négymagos lapkát kapnak, de ennél több adat nem derült ki a hardverről.

Az új Roku termékcsalád szállítása október 7-én kezdődik meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Roku

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés