Hirdetés

CES 2016: szuperroutereket eredményezhet a Broadcom új lapkája

A Broadcom az idei CES-en bemutatta a BCM4908-as rendszerchipet, amelyet a vállalat a hálózati eszközökbe, elsődlegesen a routerekbe szánnak.

A BCM4908 a maga területén több szempontból is úttörőnek számít. Többek között ez az iparág első routerekbe szánt, négymagos, 64 bites ARM processzormagokat használó lapkája, amely egyébként 1,8 GHz-en ketyeg. Ezt kiegészíti még a Broadcom Runner hálózati processzora, amely 5 Gbps-os adatátvitelt tesz lehetővé anélkül, hogy a központi processzormagokat leterhelné. A vállalat szerint ez nagyon hasznos lesz a routerek új generációjának, mivel így a cégek bátran fejleszthetnek egyre bonyolultabb szoftvereket, amelyek javítják majd a hálózati eszköz képességeit.

Szintén a lapka része egy BroadStream iQoS gyorsító, illetve egy dedikált biztonsági processzor a hardveres VPN gyorsítására. Az újdonság támogatja még a 2,5 gigabites Base-X Ethernet LAN/WAN portokat, illetve van 6 Gbps-os SATA vezérlője, valamint három PCI Express 2.0-s csatornát is felkínál az egyéb komponensek számára. Természetesen két USB 3.0-s port is építhető a készülő routerekre, de ez manapság nem számít túl nagy extrának.

A BCM4908 mellé párosítható egy Broadcom BCM4366-os Wave 2 5G-s, IEEE 802.11ac-s Wi-Fi MU-MIMO vezérlő, amely 3,4 Gbps-os Wi-Fi teljesítményt tesz lehetővé, 4x4-es rádió támogatásával. A Broadcom elmondása szerint az új csomag termékmintáit már szállítják, míg a tömeggyártás a következő negyedévben kezdődhet meg. Ez azt jelenti, hogy az év második felében befuthat a csúcskategóriás routerek új generációja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés