Hirdetés

Roccat Kone XTD gamer egér – csúcskategóriás tömegpusztító a láthatáron

A Roccat Kone szériája nem szorul különösebben bemutatásra, a prémium kategóriás egér világszerte nagy tiszteletnek örvend. Az eddig a csúcsot képviselő Kone[+] idén tavasszal vendégeskedett tesztlaborunkban, ahol valóban jól teljesített és minőségére sem lehetett panasz, árcéduláját viszont egy kicsit drágának találtuk, ráadásul a görgő sem volt méltó az összképhez. A Roccat azonban nem állt le a fejlesztésekkel, ugyanis most jelentette be a sorozat legújabb tagját, a Kone XTD-t, amit kétségkívül friss zászlóshajónak szánnak.


[+]

Első pillantásra nem sok újdonságot lehet felfedezni, ergonomikus, jobbkezes formavilágát nem bántották. A tervezők a termék lelkét képező 6000 dpi-s felbontású szenzort egy 8200 dpi-s Pro Aim R3 lézeres érzékelőre cserélték, a roppant mennyiségű adatot pedig továbbra is egy duplamagos, 72 MHz-en ketyegő ARM processzor (32 bites Turbo Core 2) dolgozza fel. Ezenkívül túl sok technikai részletet egyelőre nem árultak el a rágcsálóval kapcsolatban, de azt például már lehet tudni, hogy a görgőt alaposan áttervezték.


[+]

A sokak által kritizált, vaskos USB kábelt ezúttal egy harisnyázott variánsra cserélték, amely remélhetőleg kevesebb ellenállást fejt majd ki hadonászás közben. A mellékelt fotók lapján nagyon úgy tűnik, hogy a súlyozó rendszer is változatlan maradt, amibe összesen 4 x 5 grammos „ballaszt” helyezhető. Természetesen az éleiben végighúzott csíkok megvilágításának színe a mellékelt szoftverrel személyre szabható, valamint a korábban már látott Roccat Achievements Display (R.A.D.) statisztikai kiértékelő rendszer is a repertoár része.


[+]

Pontos vételára még ismeretlen, hiszen hivatalosan még csak a következő héten fog bemutatkozni a nagyközönség számára, ráadásul teszi majd mindezt egyszerre két helyszínen is: az E3 expón (Los Angeles) és a Computexen (Taipei). Elnézve azonban a Kone[+] 23 000 forintos árcéduláját, a továbbfejlesztett példány sem lesz olcsó mulatság, a megjelenés pedig egészen szeptemberig várat magára.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés