Hirdetés

Rendelhető az Elgato első webkamerája

A gyártó többi termékéhez hasonlóan a Facecam sem olcsó, de a tudására nem lehet panasz.

Az Elgato tegnap bejelentette, hogy többi, streamereknek szánt eszköze mellé egy webkamerát is felsorakoztat, amelybe ugyanaz a (hűtőbordával megtámogatott) Sony STARVIS szenzor került, ami például a Razer Kiyo Próban is dolgozik.


[+]

A 79 x 48 x 58 milliméteres ház előlapján található kupakot levéve f2.4 fényerejű, ekv. 24 mm gyújtótávolságú, 82 fokos látószöget kínáló lencserendszert pillanthatunk meg, amely optikai zoomra nem képes, digitálisra viszont igen, amit a többi beállítással együtt a Windows és macOS operációs rendszerre letölthető Camera Hub szoftverből érhetünk el. A másodpercenként 60 Full HD-s képet készítő kamera beépített memóriával is rendelkezik, így a felhasználó beállításai a hardveren kerülnek tárolásra, vagyis nem kell azokat mindig újra belőni, akárhányszor új eszközhöz csatlakozik a szerkezet.


[+]

A webkamerát állapotjelző LED-del, 1/4 hüvelykes állványmenettel és USB Type-C csatlakozóval látták el a tervezők, a mellékelt kábel másik végén viszont már Type-A USB csatlakozó fityeg, így számítógépünk nagy eséllyel kompatibilis lesz vele.

Az Elgato Facecam már rendelhető a gyártó weboldaláról és partnereitől, vásárlás előtt azonban vastag pénztárcával készüljünk, ugyanis a kamera 200 dollárt, vagyis nettó 60 000 forintot kóstál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés