Hirdetés

A Facecamon kívül is érkeztek még Elgato-újdonságok

Több, mikrofonhoz tartozó kiegészítő mellett új tartókarokat, valamint második generációs Stream Decket is vásárolhatunk a cégtől.

Az Elgato tegnapi bemutatójának legfontosabb terméke kétségtelenül a Facecam névre keresztelt webkamera volt, és nem azért, mert ezzel a Corsair tulajdonába tartozó márka a világot akarja megváltani, hanem mert ez a kategória még újnak számít a gyártó palettáján. A kamerán felül viszont érdemesnek tartjuk felhívni a figyelmet a bemutató többi szereplőjére, kezdve a második generációs Stream Deckkel.


[+]

A Stream Deck MK.2 megnevezése nagyobb reformot vetít előre, mint ami valójában történt, a 3x5 gombos, általunk is tesztelt beviteli eszközön inkább csak annyit változtattak, hogy jobban passzoljon a széria újabb tagjaihoz. Búcsút inthetünk például az állítható dőlésszögű állványnak illetve a fix kábelnek, helyüket mágneses talp és lecsatlakoztatható, USB Type-C–Type-A vezeték vette át. Jópofa változtatás, hogy az előlap mostantól levehető és cserélhető, például az Elgato webáruházából 10 dollárért megvásárolható darabokra, de 3D nyomtatóval és egy kis fantáziával akár egyedi példányokat is készíthetünk a 150 dollárért árult eszközre.


[+]

Még az érdekesebb kütyük közé tartozik a Wave XLR nevű audió interfész, ami bármilyen, XLR csatlakozós mikrofont kompatibilissá tesz a vállalat Wave Link szoftverével és ClipGuard technológiájával (amelyek előnyeiről itt beszéltünk részletesebben), mindezt egy Stream Deck méretű házba csomagolva, kiegészítve egy fejhallgató kimenettel, egy kapacitív némítógombbal, egy méretes hangerőállító tárcsával, valamint a mikrofon meghajtásához szükséges, 48 voltos fantomtáppal.


[+]

Az újdonságok listáján szerepel még a hagyományos kialakítású Wave Mic Arm és az alacsony profilú Wave Mic Arm LP asztali mikrofontartó kar, illetve az állványokhoz hasonlóan 1/4 hüvelykes állványmenettel rendelkező, például kamera, okostelefon vagy videós lámpa rögzítésére szolgáló falikonzol is. Utóbbi 1,5 kilogrammig terhelhető, vagyis a cég új webkamerája helyett akár cserélhető objektíves fényképezőgépeket is felerősíthetünk rá.


[+]

Az említett újdonságok már megjelentek az Elgato webáruházában, bár egyelőre mindegyik termék esetében várni kell még az elérhetőségre, de az árakat azért már tudjuk: a Stream Deck MK.2 150, a Wave XLR pedig 160 dollárért lehet a miénk, míg a két mikrofonállványért 100, a kis falikonzolért pedig 35 dollárt kell kicsengetnünk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés