Hirdetés

Rekorder memóriakártyákat készített a Samsung

Valamikor a második félévben kerülhetnek piacra a Samsung most bejelentett rekorder kapacitású és sebességű, vadonatúj memóriakártyái. Az MLC (multi-level cell) NAND flashmemóriára épülő, nagy kapacitású MMCplus kártyák, valamint az SLC (single-level cell) NAND flashmemóriát tartalmazó, nagy sebességű kártyák összesen hat változatban kerülnek majd forgalomba.

A hat most bemutatott kártya közül a maximum 8 gigabájt adat tárolására képes változat abszolút rekordernek számít, erre a típusra két egyrétegű vagy egy kétrétegű DVD csaknem teljes adatmennyisége rámásolható – ekkora kapacitást eleddig még egyetlen gyártó sem kínált ebben a kategóriában. Az MLC rendszerű kártyáknak mindemellett piacra kerül további három változata is, rendre 4, 2 és 1 gigabájt kapacitással.

Maximális kapacitás tekintetében ugyan nem nyújtanak kiemelkedőt, adatmozgatási tempójukat tekintve mindazonáltal rekordgyanús sebességek elérésére képesek az SLC rendszerű NAND flasmemóriára építő, Mach jelzésű MMCplus kártyák. Ezek a kártyák a Samsung szerint akár 40 megabájt/másodperces olvasási és 25 megabájt/másodperces írási tempót is képesek elérni, ezzel maguk mögé utasítva a konkurencia által kínált megoldások jelentős részét. A villámgyors MMC Plus kártyák egyelőre 1 és 2 gigabájtos tárolókapacitással kerülnek a boltokba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés