Hirdetés

Combos noteszgép, kifejezetten gépi tanuláshoz kötődő fejlesztésekhez

A Lambdának és a Razernek hála búcsút inthetünk az SSH-nak.

A gépi tanuláshoz szánt gépekben és infrastruktúrában utazó Lambda Labs a Razerrel közösen bemutatta a világ legcombosabb, gépi tanulással összefüggő fejlesztésekhez konfigurált laptopját, ami a hangzatos Tensorbook nevet kapta.

[+]

A teljesen alumíniumházas masina 8 magos/16 szálas Intel Core i7-11800H processzorral, 64 GB DDR4-3200-as memóriával, 16 GB GDDR6 VRAM-mal szerelt NVIDIA GeForce RTX 3080 Max-Q GPU-val, illetve 2 TB-os, PCI Express 4.0-s interfészt használó M.2 SSD-vel jön, és 15,6 hüvelykes képernyője 2560x1440 pixeles felbontással, továbbá 165 Hz-es képfrissítési rátával kecsegteti leendő tulajdonosait.


[+]

A hálózatra Wi-Fi 6E segítségével léphetünk fel, de persze az 5.2-es Bluetooth vagy az 1080p-s webkamera sem hiányzik az 1,69 cm vastag, 2,02 kilogrammot nyomó notesz arzenáljából. A készülékházon egy HDMI 2.1 kimenet, két Thunderbolt 4 konnektor és három USB 3.2 Gen2 Type-A csatoló állomásozik a 3,5 mm-es kombócjacken, meg az UHS-III SD szabványú kártyaolvasón kívül. Az akkumulátor 80 wattórás, az adapter pedig 230 wattos, bár a töltés Thunderbolt 4 segítségével (100 watt) ugyancsak megejthető.


[+]

Az újonc fő vonzereje nem magában a hardverben leledzik (noha ezen a téren sincs oka szégyenkezni), ugyanis a mobilvas Lambda Stackkel megtoldott Ubuntu Linux 20.04 LTS opercáiós rendszerrel érkezik, és a komplett Lambda szoftverkörnyezetet előre felkonfigurálták. Ebből adja magát, hogy a konstrukció teljes mértékben kompatibilis a TensorFlow-val, PyTorch-csal, cuDNN-nel, CUDA-val és más gépi tanulással kapcsolatos keretrendszerekkel, fejlesztői eszközökkel.


[+]

Az egy éves garanciával értékesített notebook 3500 dolláros áron már megvásárolható az alábbi oldalon, így a mérnököknek minden körülmény adott, hogy a Lambda GPU Cloudjával együttműködve lokálisan készítsenek, képezzenek vagy teszteljenek különböző neuronhálókat, mindezt akár grafikus felhasználói interfészen keresztül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés