Hirdetés

Megjöttek a Razer legfrissebb egerei, mégis hiányérzetünk van

A Cobra termékcsalád sarjait az érdemi evolúció helyett egy csillámpóni túrára fizették be, szóval a sziszegő vállalat nem erőltette meg magát.

A Razer ismét kibővítette egereinek kínálatát, mégpedig az új Cobra széria két tagjával, amelyek a Viper Mini sikerére építenek, de sajnos nem hoznak eget rengető fejleszést a portfólióba.

[+]

A 119,6 mm hosszú, 62,5 mm széles és 38,1 mm magas, szimplán Cobraként listázott változat 58 grammot nyom a mérlegen, így nem sokat variál az első bekezdésben szóba hozott, úgyszintén szimmetrikus Viper Mini paramétereivel (118,3 x 61,4 x 38,3 mm, 61 gramm), és az alapvető formája is nagyon hasonló (talán a fara kicsit jobban kiszélesedik). A gombok száma ugyanúgy hat, és a burkolat mélyén szolgálatot teljesítő, 8500 cpi-ig skálázódó, 300 ips-os/35 g-s PixArt PAW 3359 érzékelő is maradt a régiben, a különbség csupán annyi, hogy a felbontást mostantól 50-es léptékben szabályozhatjuk, illetve a LoD valamivel alacsonyabb lett – igaz, az utóbbit a lencse egy részének szigszalaggal történő kitakarásával ("tapefix" vagy "tape trick") korábban is orvosolhattuk 10 másodperc alatt.

[+]

A múltban bevált egyprofilos belső memóriát, a SpeedFlex parakábelt vagy a virgin grade PTFE tappancsokat sem babrálták a tervezők, de a főklikkeknél végre találhatunk említésre méltó differenciát, hiszen a cég optomechanikus elven működő kapcsolóinak a harmadik generációja került implementálásra. A tenyértámaszon megtelepdett kígyós logó és a farrész aljának mentén félkörívesen futó, egyzónás fénycsík megtartotta a címezhető Chroma világítást, miközben az árcédulán 50 eurós összeg szerepel.


[+]

A vezeték nélküli, nyolcgombos Cobra Pro méretre megegyezik madzagos testvérével, azonban már 77 grammos tömeggel rendelkezik, ami még a Viper Ultimate-hez képest is visszalépés úgy, hogy csak a bal oldalon van két extra gomb, ráadásul 9 mm-rel rövidebb is annál.

[+]

A "motorháztető" alá az a 30 000 cpi-ig hergelhető, ötprofilos fedélzeti memóriával megfejelt, 750 ips-os/70 g-s Focus Pro 30K (PixArt PAW 3950) szenzor költözött, mint amit a DeathAdder V3/V3 Próba, Viper V2 Próba, Basilisk V3 Próba, valamint Naga V2 Próba raktak, és a bal/jobb kattok természetesen 3. generációs optikai switch-eket kaptak. Az abszolút nélkülözhetetlen RGB-s fényjáték 11 zónán átívelve boldogít, és a 2,4 GHz-es HyperSpeed rádiót ezúttal Bluetooth egészíti ki.

[+]

Az USB Type-C/Type-A paracorddal értékesített rágcsáló támogatja a kábelmentes töltést is, bár ehhez a külön megvásárolandó Mouse Dock Próra, Wireless Charging Puckra vagy bármilyen egyéb Qi állomásra lesz szükségünk, de legalább a beépített akkumulátor kapacitását megnövelték valamennyire, ugyanis a periféria rádiófrekvenciával maximum 100, kékfoggal meg 170 óráig bírhatja szuflával. Ez persze gyorsan mélyrepülésbe kezd, ha megvesszük a 4000 Hz-es polling rate-et biztosító HyperPolling Wireless Dongle-t, mert ilyen frissítési ráta mellett legfeljebb 33 órára számíthatunk. A 150 euróra taksált kurzorkergetőre – csakúgy, mint szerényebb rokonára – 2 éves garanciát vállalnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés