Hirdetés

Már a megjelenés előtt kiderült a Raptor Lake-S kiterjedése

Kínában meg megskalpoltak egy mérnöki mintát, és a várakozásoknak megfelelő lapka bújik meg a kupak alatt.

A nyár közepén írtunk arról, hogy kiszivárgott a Raptor Lake-S platform vázlata, mostanra pedig egy mérnöki mintát is megskalpoltak keleten, így sikerült lemérni, hogy fizikailag mennyivel nagyobb lapkát használ az Intel.

Az Expreview Bilibili csatornájára feltöltött videóban egy Core i9-13900 nevű CPU volt az alany, és ez a tokozás tekintetében lényegében megegyezik az Alder Lake-S modellekkel, maga a lapka azonban eltérő, ami abban is megnyilvánul, hogy nagyjából 208 mm² helyett 257 mm²-es kiterjedésű. Mivel az IGP nem változott ezért az extra lapkaterület a rendszerszintű módosításokból, a Raptor Cove magra vonatkozó fejlesztésekből, a nyolc darab további Gracemont magból, valamint a nagyobb kapacitású gyorsítótárakból áll össze.

Várhatóan kisebb teljesítményű, kevesebb magot tartalmazó dizájn is jön majd, ami mobil szinten kedvezőbb lehet, a teljes kiépítésű asztali kivitel azonban nem alkalmaz kezelhetetlenül nagy lapkát. Persze az Alder LAke-S-hez viszonyítva a Raptor Lake-S nagynak tűnik, de megfelelően beárazva egyáltalán nem lesz probléma ebből a lapkaméretből.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés