Hirdetés

Ráncfelvarrást kapott a Snapdragon 888

A Qualcomm kipofozva újra kiadta a pár hónapja bemutatott csúcslapkáját.

A Qualcomm még az előző év végén mutatta be a Snapdragon 888-as rendszerchipet, amelynek képességeiről az alábbi hírben beszámoltunk. Most viszont megérkezett a felújított verzió, amely a Snadragon 888 Plus jelzést viseli, és az elődhöz képest csak marginális változásokat kínál.

Az alapul szolgáló SoC gyakorlatilag ugyanaz, így a fentebb linkelt hírünkbe leírt specifikáció pontosan illik rá. A különbség annyi, hogy az egy darab ARM Cortex-X1-es alapokra építkező mag már nem 2,84, hanem 2,995 GHz-es órajelen képes ketyegni. A többi mag, illetve az IGP teljesítménye nem változott, az AI feladatokat végző DSP és NPU viszont 20%-kal gyorsabb lett, így mostantól 32 TOPS-os összesített számítási teljesítmény várható az említett részegységektől.

Minden más szempontból az eredeti dizájn képességei köszönnek vissza, továbbá Snadragon 888 Plus kompatibilis a Snapdragon 888-as platformdizájnokkal, így a gyártók nagyon egyszerűen ki tudják cserélni az aktuális fejlesztésekben a rendszerchipet. Ezt egyébként még a nyár folyamán meg fogják tenni az érintettek, ugyanis a felújított Snapdragon a harmadik negyedévben válik elérhetővé.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés