Hirdetés

Ramiris Dealer Nap: ASUS-tervek

Nem lepünk meg senkit azzal, ha elmondjuk, hogy az ASUS – mára – bizony jóval több mint egy egyszerű alaplapgyártó. Bár brandjének és piacának bázisát továbbra is az alaplapok és a videokártyák adják, számos egyéb területen is folyamatos a fejlesztés.

Alaplapjaik krémjét a P5-ös (Intel platform) és az A8-as (AMD platform) sorozat adja. Ezek Premium verziója olyan extrákat tudhat alapfeature-ének, mint a dual gigabit LAN, a Firewire, PCI Express, 802.11g vezeték nélküli hálózatok támogatása és a RAID. ASUS-fejlesztések sokasága fokozza az amúgy sem mindennapi élményt: a Stack Cool az alaplap hátoldalára szerelt, a feszültségregulátorokra és egyéb fontos komponensekre „vigyázó” hűtőlap. Az AI NOS segítségével rendszerünk automatikusan optimalizálja magát az adott feladathoz – az ilyesmit mi nem feltétlen szeretjük, de az AI Net2 minket is meggyőzött. Ez az egyszerű interfész egy hálózatikábel-tesztelő, amely megmondja, hogyha gond van a kábellel vagy a csatlakozással.


Patonai Szabolcs, a vállalat magyarországi képviselője

Újdonság az ASUS S-Presso mini-PC, amely gombok nélkül, egy érintőképernyővel kerül forgalomba. Az önálló CD- és DVD-lejátszás, valamint az egyéb mini-PC tulajdonságok persze ugyanúgy jellemzik, mint versenytársait.

Érdekes volt élőben látnunk az ASUS W1000Na notebookját; a 15,4 colos, 1680 x 1050-es felbontású szélesvásznú kijelző, az integrált tévétuner, a 4.1-es hangszóró-rendszer és a 64 MB-os Mobility Radeon 9600 nem rossz kombináció.

Hamarosan érkezik az ASUS A730, 520 MHz-es processzorral, 3,7 colos VGA (tehát 640 x 480-as felbontású) kijelzővel, WLAN-nal, Bluetooth-szal és egy 1,3 megapixeles digitális fényképezőgéppel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés