Hirdetés

Ramiris Dealer Nap: Acer magyar módra

Az Acer Tajvan egyik büszkesége, 7800 dolgozójával és bő 100 országban működő disztribútori hálózatával, valamit 4,9 milliárd USD forgalmával (2003) a 10 legnagyobb IT cég egyike. Kevesen tudják, de az Acer csoport tagja – többek közt – a Wistron, az Apacer és az AOpen is. Ebből az utóbbi kettő feltehetően ismerősen cseng olvasóinknak, az első nem feltétlenül – pedig az egyik legnagyobb OEM a notebook-bizniszben.

Az Acer fókuszában természetesen monitoraik és notebookjaik állnak. Míg monitorokból itthon az ötödik helyet birtokolják a piacon, 11,1 %-kal, addig notebookból stabilan a második helyen állnak.

Kutatásaik szerint azok a vásárlók, akik életük első notebookját veszik, az ár alapján döntenek (nekik készül az alsó szegmensbe targetált Aspire sorozat), míg a tapasztaltabb vásárlóknál leginkább a márka számít (őket a Travelmate sorozattal igyekszik elcsábítani a cég). Érdekes információ, hogy a Travelmate 6000-es és 8000-es sorozaton DVI portot is találunk, valamint a hangzatos DASP (zselés rázkódásvédelem a merevlemeznek) technológiával, valamint Smartcard-olvasóval is ellátták őket.

Előzmények

Hirdetés