Hirdetés

Rekorder sebességet kínál a Qualcomm új LTE modemje

Az X24-es fejlesztés másodpercenként 2 gigabitnyi adat letöltésére képes, természetesen vezeték nélkül.

A Qualcomm az egyik legnagyobb szereplője az LTE modemek piacán, és látva a növekvő konkurenciát, gyakorlatilag elkezdtek előre menekülni. A vállalat még két éve mutatta be az első olyan modemet, amely képes az 1 Gpbs-os letöltési tempóra, míg most megduplázták ezt.

Az új fejlesztés 256-QAM (quadrature amplitude modulation) implementációja lehetővé teszi több adat kicsomagolását ugyanabból az adatfolyamból, és ezt egészíti ki a 4x4 MIMO konfiguráció. Technikailag tehát az új X24-es LTE modem az X16-os verzió alapos továbbfejlesztése, illetve egyben a világ első Cat 20-as, 2 Gbps-os megoldása. Ráadásul 7x-es vivő aggregációt (carrier aggregation) támogat, ami szintén rekord.

A Qualcomm újdonsága a feltöltési sebességen is javít, így 316 Mbps-ra is képes, bár azt hozzá kell tenni, hogy ezen a ponton elsődlegesen a kiépített mobilhálózatok korlátjai érvényesülnek, így hiába képes maga a modem többre, az kihasználhatatlan marad.

A vállalat az X24-es LTE modemet 7 nm-es node-on fogja gyártani, míg az RF adó-vevő 14 nm-en készül, így pedig az elődöknél kisebb helyet foglal majd el a teljes konfiguráció. A partnerek a minták iránt már érdeklődhetnek, míg a tényleges elérhetőség leginkább az év vége felé esedékes.

Előzmények

Hirdetés