Hirdetés

Megfizethető 5G-s rendszerchipet hoz a játékosoknak a Qualcomm

A Snapdragon 750G megfelelő alap lehet a prémium okostalafonokba.

A Qualcomm új, komolyabb teljesítményű rendszerchipet mutatott be, amely alulról kiegészíti az előző év végén bemutatott Snapdragon 765G-t. A Snapdragon 750G esetében a sebesség mellett fontos szempont volt az ár is, így a Samsung 8 nm-es LPP node-ján készül, ami leginkább egy ideális egyensúlyt jelent a költséghatékonyság és a tempó szempontjából.

A friss lapka a DynamIQ koncepcióra épít, ezen belül konkrétan nyolc darab Kryo 570-as mag került a fejlesztésbe, amelyek közül kettő a Performance, míg hat az Efficiency jelzést kapta. Előbbi a Cortex-A77, míg utóbbi a Cortex-A55 módosításából született meg, így elmondható róluk, hogy az ARMv8.2-A utasítás-architektúrára épülnek. A kétmagos klaszter maximum 2,2 GHz-en, míg a hatmagos 1,8 GHz-en üzemelhet.

A memóriavezérlő az LPDDR4X szabványt támogatja maximum 2133 MHz-es órajel mellett, a kétcsatornás memóriabusz pedig 16-16 bites. Az IGP tekintetében az Adreno 619 lesz bevetve, míg az ISP, vagyis a jelfeldogozó processzor szempontjából két Spectra 355L-re kell számítani. Elérhető a Hexagon DSP 694-es verziója is, amihez kapcsolódik a HVX+Tensor NPU. A 4 TOPS-os számítási teljesítményből az AI-t használó feladatok gyors feldolgozása is megoldható.

A videokódoló és -dekódoló a 4K-s 30 Hz-es videók mellett a 120 Hz-es frissítésű Full HD-s tartalmakkal is megbirkózik a H.264 és a HEVC formátumok esetében, mindezt akár 10 bites HDR futószalaggal. Az integrált modem a vállalat X52-es fejlesztése, ami LTE mellett 1,2 Gbps-os letöltési tempót tehet lehetővé, de az igazán fontos tényező az 5G támogatása, méghozzá 3,7 Gbps-os letöltés melletti maximummal, amit 1,6 Gbps-os feltöltési tempó kísérhet.

A Qualcomm már szállítja a megrendelőknek a Snapdragon 750G-s rendszerchipet, így a rá épülő eszközök az év vége felé megérkezhetnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés