Hirdetés

5G-vel javítja fel középkategóriás ajánlatát a Qualcomm

A Snapdragon 690-es SoC költséghatékonyan kínál jó képességeket.

A Qualcomm új, középkategóriás rendszerchipet mutatott be, amelynek a fő attrakciója az 5G lesz, de a viszonylag erős processzormagokról sem érdemes megfeledkezni. A Snapdragon 690-es SoC a Samsung 8 nm-es LPP node-ján készül, ami leginkább egy ideális egyensúlyt jelent a költséghatékonyság, illetve a teljesítmény között.

A friss lapka a DynamIQ koncepcióra épít, ezen belül konkrétan nyolc darab Kyro 560-as mag került a fejlesztésbe, amelyek közül kettő a Performance, míg hat az Efficiency jelzést kapta. Előbbi a Cortex-A77, míg utóbbi a Cortex-A55 módosításából született meg, így elmondható róluk, hogy az ARMv8.2-A utasítás-architektúrára épülnek. A kétmagos klaszter maximum 2 GHz-en, míg a hatmagos 1,7 GHz-en üzemelhet.


[+]

A memóriavezérlő az LPDDR4X szabványt támogatja maximum 1866 MHz-es órajel mellett, a kétcsatornás memóriabusz pedig 16-16 bites, mindez pedig ki van egészítve egy 1 MB-os rendszerszintű gyorsítótárral. Az IGP tekintetében az Adreno 619L lesz bevetve, míg az ISP, vagyis a jelfeldogozó processzor szempontjából a Spectra 355L-re kell számítani. Utóbbi egység 48 megapixeles kamerát is kezel, de opcionálisan egy 32 és egy 16 megapixeles megoldás is befogható. Elérhető a Hexagon DSP 692-es verziója, aminek a fő előnye az AI-t használó feladatok relatíve gyors feldolgozása.

A videokódoló a 4K-s 30 Hz-es videók mellett a 120 Hz-es frissítésű Full HD-s tartalmakkal is megbirkózik a H.264 és a HEVC formátumok esetében, ami a középkategóriában még mindig jónak számít. Az integrált modem a vállalat X51-es fejlesztése, ami LTE mellett 1,2 Gbps-os letöltési tempót tehet lehetővé, de az igazán fontos tényező az 5G támogatása, méghozzá 2,5 Gbps-os letöltés melletti maximummal, amit 1,2 Gbps-os feltöltési tempó kísérhet.

A Qualcomm már szállítja a megrendelőknek a Snapdragon 690-es rendszerchipet, így a rá épülő eszközök az év második felében megérkezhetnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés