Hirdetés

Profi access point profi környezetbe

Vállalati ügyfeleinek ajánlja legújabb WLAN hozzáférési pontját a Netgear. A ProSafe Dual Band Wireless Access Point (WAG102) képes a 2,4 és 5 GHz-es hullámsávon egyszerre forgalmazni, támogatva mind a 802.11b/g, mind a 802.11a szabvány szerint kommunikáló állomásokat. Kompatibilis (megfelelő Atheros chipeket tartalmazó) eszközökkel mindkét frekvencián a szabványos 54 Mbps bruttó sávszélesség duplája, 108 Mbps adatátviteli sebesség érhető el vele. A nagyobb sávszélességet igénylő, de még jellemzőbben kis késleltetéstűrésű multimédiás jelfolyamok továbbítását az alapvető QoS-t megvalósító Wi-Fi Multimedia (WMM) segíti.

Az access point üzemmódon kívül a WDS-támogatás jóvoltából pont-pont és pont-multipont bridge, valamint repeater üzemmód is rendelkezésre áll. Az adóteljesítmény 0 és 100 mW között szabályozható, igény szerint az antennák lecserélhetők nagyobb érzékenységű típusokra. A készülék áramellátása történhet hagyományos tápadapter alkalmazásával vagy pedig a 10/100 megabites Ethernet porton keresztül, a 802.3af (PoE) szabványnak megfelelő betáplálással.

A biztonságos kommunikáció érdekében az eszköz támogatja a WEP, WPA és WPA2 protokollokat, illetve a 802.1x szerinti, RADIUS szerver bevonásával végzett autentikációt (EAP-TLS, EAP-TTLS vagy PEAP eljárás szerint). A VPN kapcsolatokat átengedi, és természetesen mód van az SSID sugárzásának tiltására; a MAC címek szűrése mellett legfeljebb 256 felhasználóra hozzáférésvezérlési listákat lehet felállítani. A konfiguráció SSL segítségével zajlik; az eszköz támogatja az SNMP protokollt is.

A készülék három év garanciával és nonstop műszaki támogatással kerül piacra; a WAG102 listaára az Egyesült Államokban 279 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés