Hirdetés

A problémás GeForce kártyák is stabilak lettek az új meghajtótól

Az NVIDIA visszafogta a GPU Boost működését, így a hardverek többet nem érik el a 2025 MHz-es, instabilitást okozó határt.

Az NVIDIA a tegnapi napon jelentette be, hogy az új GeForce driver stabilabb működést ígér az új VGA-k szempontjából, de azt nem részletezték, hogy itt konkrétan melyik hibára reagáltak. A PCWorld azonban gyorsan letesztelte az eszközillesztőt, és úgy néz ki, hogy a várakozásoknak megfelelően a vállalat, a hat POS-Cap vagy SP-Cap kondenzátorkonfigurációval dolgozó GeForce RTX 3080 vagy 3090 kártyákra fókuszál, amelyekkel alapvetően gondok lehetnek a működést tekintve.

A hibát egészen egyszerűen sikerült megoldani, mivel az NVIDIA visszafogta a GPU Boost működését. A PCWorld tesztjében az első meghajtóval jellemzően 2010 MHz-en dolgozott a hat POS-Capra alapozó, EVGA GeForce RTX 3080 FTW3-as tesztkártya a Horizon Zero Dawn alatt, amíg bele nem futott a 2025 MHz-es órajelbe, ahol mindig megadta magát. Az új meghajtóval már az 1980 és 1995 MHz-es órajelek kerülnek beállításra az említett játék során, a 2010 MHz inkább csak a menüben van meg, míg a problémát okozó 2025 MHz sosem érhető el. Ezzel gyakorlatilag stabil szintre sikerült korlátozni a működést, vagyis effektíve a gondot az NVIDIA látszólag megoldotta. A változás valószínűleg 1-2%-nál nagyobb teljesítményvesztést sem okoz majd, ami amúgy is hibahatáron belüli érték.

Az NVIDIA egyébként reagált a partnerek dizájnjaira, és elmondták, hogy az egyedi kialakítás tekintetében szorosan együttműködnek a gyártókkal. Mindemellett hangsúlyozták, hogy az alkalmazott POS-Cap, valamint MLCC kondenzátorok száma dizájnonként eltérő lehet, és ez nem feltétlenül reprezentálja a minőséget.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés