Hirdetés

DDR3 memóriával szerelt Radeon VGA-kkal tripláz a PowerColor

A PowerColor három új Radeon HD 7750-es VGA-t jelentett be a mai napon, melyek közös jellemzője, hogy GDDR5 memória helyett DDR3 szabványú lapkákat kaptak. Ez sajnos negatívumként fogható fel, hiszen az AMD Cape Verde kódnevű cGPU-jára épülő termékek képesek lennének kihasználni a komolyabb memória-sávszélességet is. Az 512 darab aktív shader részelemet tartalmazó lapka azonban 128 bites memóriabuszt használ, melyhez 1600 MHz-es effektív órajelű DDR3 memóriákat társítva 25,6 GB/s-os sávszélesség érhető el, ami nem túl acélos tempó.


[+]

A DirectX 11.1-et támogató termékek hátulján egy DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a-s, valamint egy D-Sub kimenet található, és támogatott az Eyefinity technológia is. A 800 MHz-es magórajelen üzemelő cGPU-t nem túl méretes borda hűti, amit egy ventilátor tesz hűvösre. Az 50 watt körüli fogyasztás következtében a hőmérséklettel valószínűleg nem lesz probléma.

A termékek között egyébként csak a VRAM kapacitása a különbség, így választható 1, 2 és 4 GB-os megoldás is. Utóbbi igazán vevőcsalogató, de semmiképpen sem éri meg a felárat, így ha csak ezek közül a VGA-k közül lehet választani, akkor érdemes a legolcsóbb, 1 GB-os modellt elvinni. Egyébként nagyon ajánlott GDDR5 memóriával szerelt 1 GB-os AMD Radeon HD 7750 után nézni, amely sokkal jobban megéri a pénzét.

Az új VGA-k szállítása már megkezdődött, így hamarosan felkerülnek az üzletek polcaira.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés