Hirdetés

Gigabyte Radeon HD 7750 sok memóriával

A Gigabyte hamarosan előáll egy új Radeon HD 7750-es VGA-val, amely a legősibb vevőcsalogató trükköt veti be. Ennek köszönhetően 2 GB fedélzeti tárat kap, ami a dobozon jól fest majd, de GDDR5 szabványú memória helyett DDR3-as lapkákkal kell beérni, melyek effektív órajele 1,6 GHz lesz. A termék egyébként az AMD Cape Verde kódnevű cGPU-jára épül, mely 512 darab aktív shader részelemmel és a 128 bites memóriabusszal dolgozik. A lapka alapórajele 800 MHz lesz és a korábban megjelent gyárilag tuningolt verziót egészíti majd ki.

Az újdonság méretes hűtőbordát kap, melyen egy kifejezetten nagy ventilátor teljesít szolgálatot. Az előzetes adatok szerint az új hűtő halkabb működést eredményez, ami nem elhanyagolható tényező, de az egyelőre kérdéses, hogy hallható lesz-e a változás. A DirectX 11.1-et támogató VGA-n az 55 wattos TDP limit következtében nem található PCI Express tápcsatlakozó, a hátoldalon pedig két DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a és egy D-Sub interfész sorakozik.

A 2 GB-os DDR3-as Gigabyte Radeon HD 7750 forgalmazása hamarosan megkezdődik, az ajánlott fogyasztói ára 95 dollár lesz.

Előzmények

Hirdetés