Hirdetés

Számítógép nélkül is írhat DVD-t a PlexEasy

A Plextor korábban az optikai meghajtók császára volt, ám mára a vállalat a jövedelmezőbb piacok felé fordította figyelmét. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a régi termékkategóriákat elhagyták volna, sőt a PlexEasy nevű termék igazán innovatív megoldás, mely megteremti a mobil DVD-író fogalmát. A vállalat újdonsága ugyanis számítógép nélkül képes DVD-t írni, ami manapság nem mindennapi bravúr. A PlexEasy vezérlése pár gombbal történhet, visszajelzést pedig egy LCD kijelzőn kap a felhasználó. A terméken két USB port mellett található egy SD szabványú memóriakártyákat olvasó interfész, és tulajdonképpen a kiírásra váró adatok innen kerülhetnek fel az adott lemezre.


[+]

A PlexEasy minden, úgynevezett mass storage osztályú eszközt támogat, így a pendrive-ok mellett a legtöbb digitális kamerával, illetve androidos eszközzel kompatibilis, de az Apple és a Blackberry termékeivel is működik. Az újdonság egyébként külső meghajtóként is használható a mobil PC-khez, ám a működéshez két USB csatlakozóra van szüksége. Ezek közül nyilván az egyik az adatátvitelért, míg a másik az áramellátásért felel. Utóbbi persze a hálózatról is biztosítható, ha a felhasználó egy konnektor közelébe került. A termék nyolcszoros tempóban égeti a legtöbb médiát, és bármilyen CD, vagy DVD lemezzel megbirkózik.

A Plextor PlexEasy PX-650US startja a következő esztendő első negyedévében várható. A gyártó az árazásról még nem beszélt, de a Plextor termékei nem az alacsony árcéduláról híresek.

Előzmények

Hirdetés