Hirdetés

Pletykák az ATI R420-ról

A tajvani DigiTimes helyi forrásokra hivatkozva néhány napja arról számolt be, hogy az ATI a jövő év első negyedévében már sorozatban gyártja következő generációs, jelenleg R420 (vagy Loki, illetve Viper) néven ismert grafikus processzorát. A mintegy 160 millió tranzisztorból álló lapka a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) üzemeiben készül 0,13 mikronos low-k (alacsony k állandójú dielektrikumot használó) gyártástechnológiával.

Ezen túlmenően csupán annyit tudni az R420-ról, hogy támogatja az AGP8X interfészt és a GDDR3 memóriákat. Szinte bizonyos ugyanakkor, hogy a GPU-ra épülő első videokártyákra DDR2 memóriachipek kerülnek majd. Szintén feltételezhető, hogy az új grafikus processzor immár támogatja a 32 bites pontosságú lebegőpontos színábrázolást. Amint az ismert, az R3x0 sorozatú Radeonok pixel shader egységének pontossága jelenleg 24 bit.

Az ATI várhatóan a jövő márciusban megrendezésre kerülő CeBIT szakkiállítás idejére időzíti a termék bejelentését. Szintén ekkorra várható az NVIDIA NV40 bemutatója is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés