Hirdetés

Közeleg a Samsung 870 EVO SSD?

Ha minden igaz, a 860 EVO minimális mértékben megbuherált utódja első körben a 2,5 hüvelykes formátumon fogja tiszteletét tenni.

A német illetőségű WinFuture hírportál beszámolója szerint a Samsung kicsit kipofozza és feltámasztja az EVO SSD szériát, így hamarosan bejelentik az új 870 EVO modelleket, amelyek már több európai és amerikai kereskedő árlistájában is szerepelnek. Az újdonság a SATA csatlakozót használó, klasszikus, 2,5 hüvelykes formátumban fog érkezni, ám az egyelőre még nem tisztázott, hogy a korábbiak mintájára lesz-e mSATA-s, netán M.2 2280-as verzió belőle vagy sem.


(forrás: WinFuture) [+]

A felhasznált kontroller, valamint a NAND flash lapkák mibenlétét jelenleg homály fedi, de ha a meghajtó tartja magát az elődök mutatta irányhoz, nem kizárt, hogy egy újabb, TLC-s megoldással bővül a gyártó portfóliója. Elvileg a 870 EVO ötféle kapacitással, 250 és 500 GB-os, továbbá 1, 2 és 4 TB-os kiszerelésekben készül, a szekvenciális olvasás/írás tekintetében pedig 560/530 MB/s-ot várhatunk tőle, ami igencsak az interfész képességeinek felső határán táncol.

(forrás: WinFuture) [+]

Amennyiben hihetünk a WinFuture által leírtaknak, a 4 TB-os változat az ugyanekkora 860-as EVO-éval megegyező, 2400 TBW-s írástűréssel rendelkezik (már ez is erősíti a TLC-be vetett bizalmat), a leendő árcédulákon terpeszkedő összegek pedig 70 és 450 euró között lesznek, s ezeket 5 éves garancia kíséri.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés