Hirdetés

Nem működnek a PlayStation VR címek a PlayStation VR2-n

A Sony így új játékokkal készül, és a korábbi alkotásokat is csak továbbfejlesztést biztosító frissítés után engedik futni.

Az év elején írtunk a PlayStation VR2-ről, amely a Sony új VR headsetje lesz kifejezetten a PlayStation 5-höz tervezve, később pedig befutottak az első képek a fejlesztésről, illetve az is kiderült, hogy a Tobii szállíthatja a rendszerbe a szemkövetéshez használt technológiát.

Most újabb információkkal lehettünk gazdagabbak, ugyanis kiderült, hogy az eredet PlayStation VR-re kiadott játékok nem működnek majd az új megoldáson. Ennek az oka a jelentősen eltérő technológiák alkalmazása, amelyekhez hozzá kell igazítani a szoftvereket, különben az élmény nem lesz úgymond következő generációs.

Hivatalosan a Sony nem is engedi majd elindítani a PlayStation VR-re kiadott játékokat a PlayStation VR2-n, hacsak a fejlesztők az adott címet nem frissítik az új lehetőségekhez.

Aggódni azonban nem kell, mivel a japán cég 50-nél is több olyan címmel készül, amelyeket a PlayStation VR2-höz terveztek, sőt, az eredeti PlayStation VR játékok esetében is sok esetben várható továbbfejlesztés, így ezeknél a korábbi élmény is javul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés