Hirdetés

Az USB Type C-re építenek a Pioneer új eszközei

Dizájnos multiportokkal és egy külső meghajtóval jelentkezett a vállalat.

A Pioneer egy ideje már a fogyasztói elektronikai piacon is jelen van, de a mai trendekhez igazodva USB Type-C csatlakozóval szerelt újdonságokkal frissítették termékskálájukat.

Először egy portreplikátor funkcionalitásával bíró eszközt mutattak be, amelyet a tervezők alaposan elláttak csatlakozókkal, hogy ideális legyen mobil munkaállomásokhoz. Ez a 211 x 28 x 91 mm-es méretekkel rendelkező újdonság az APS-DKPD01 nevet kapta.


[+]

Mint a képen is látszik, USB-fronton három Type-A (ebből kettő hátul, egy elől – ez utóbbi gyorstöltésre képes, mivel akár 2,1 A áramot ad le), valamint kettő Type-C (az egyikkel tölthetők az egyes eszközök maximum 3 A áramerősségig) port áll rendelkezésre, a hálózati elérést egy Ethernet aljzattal biztosítja, míg megjelenítők HDMI, illetve DisplayPort csatlakozókra köthetők rá. Képernyőklónozással a két kimeneten a 4K-t 30 Hz-en, az 1440p-s és 1080p-s felbontást pedig 60 Hz-es módban lehet használni. Bőven maradt hely még két darab, előlapi, 3,5 mm-es jack csatlakozónak is, így akik zenehallgatással szeretik a napi munkát feldobni ezen a téren is megtalálják számításukat. Az eszköz 160 dolláros áron érhető el.

Egy kategóriával lejjebb csúszva is kínál megoldást a Pioneer. Az APS-DKMT01 jelzésű multifunkcionális USB-C multiport adapter 114,3 x 53,3 x 15,2 mm kiterjedésű, az aljzatokkal tűzdelt oldalon pedig egy gigabites Ethernet, egy USB 3.1 Type A, egy D-Sub és egy HDMI interfész található. Előbbi Full HD-t, míg utóbbi 4K-t tesz lehetővé 30 Hz-en. Ennek az ára 60 dollár.


[+]

Egy másik megközelítésű megoldás a APS-DKMT02. Itt a méret tovább csökkent (109,2 x 45,7 x 12,7 mm) és kijelzőkimenet szintjén már csak HDMI csatlakozóval találkozunk, amelyhez köthető egy 4K felbontású monitor. A termék egyik hosszanti oldalán egy SD-kártyaolvasó és két USB 3.0 port várja a felhasználó eszközeit, míg a túloldalra egy USB Type-C aljzat került. Ehhez a multiporthoz 70 dolláros áron lehet hozzájutni.


[+]

Még mindig az USB Type-C vonalon haladva, de már az SSD-piacra kikacsintva, az APS-XS02 sorozat említhető meg, amely a külső meghajtók között indul a vásárlók kegyeiért. Az újdonság a már említett csatlakozón keresztül a mellékelt kábellel, vagy átalakítóval ráköthető a Mac, illetve a PC rendszerekhez. A gyártó 480 MB/s-os tempót adott meg, ami valószínűleg a legjobb összeköttetési forma mellett elérhető olvasási teljesítmény.


[+]

A meghajtó 120, illetve 240 GB tárhellyel kerül forgalomba, 75 és 98 dolláros áron.

Azóta történt

Hirdetés