Hirdetés

Pioneer DVD-írók Download & Burn támogatással

Qflix

A Pioneer is csatlakozott a Sonic Solutions által kifejlesztett Qflix DVD Download & Burn technológiát támogatók táborába. A szolgáltatás lényege, hogy a Movielink, a CinemaNow és az Amazon Unbox portálokról filmek és különböző  tévéműsorok tölthetők le, természetesen megfelelő anyagi ellenszolgáltatás fejében. Ezután a Qflix-támogatással ellátott szoftveren keresztül ki lehet írni a műsort a megfelelő médiára. Fontos, hogy a rendszer a gyári műsoros lemezeken is alkalmazott „content scrambling system”, vagyis CSS digitális zárat alkalmazza majd, ami speciális specifikációjú DVD-R korongok és Qflix-kompatibilis DVD-írók használatát követeli meg. Ilyen médiákat egyelőre csak a Roxio és a Verbatim gyárt, de várhatóan más vállalat is csatlakozik majd a programhoz. A Qflix szolgáltatás hivatalosan csak az Egyesült Államokban érhető el, de a fejlesztők tervezik a hozzáférés megvalósítását más országokban is.

A Pioneer által gyártott külső DVR-X162Q és a számítógépházon belüli használatra tervezett DVR-2920Q névvel fémjelzett DVD-írók természetesen Qflix-kompatibilis termékek. Előbbi USB 2.0, míg utóbbi SATA interfésszel rendelkezik. A portékák a DVD±R lemezeket 20-szoros, a DVD±R DL médiákat 12-szeres, DVD+RW és a Qflix DVD korongokat 8-szoros, míg a DVD-RW-t 6-szoros tempóval égetik. A CD lemezek írási és olvasási sebességéről még nem közölt információt a vállalat.


Pioneer DVR-X162Q

A termékek várhatóan novemberben jelennek meg a boltokban. A belső 70, míg a külső meghajtó 115 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerül bevezetésre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés