Hirdetés

A Pioneer is belépett a 3D-s Blu-ray eszközök piacára

A Pioneer a CEDIA 2010 Expon jelentette be, hogy már az idei évben piacra dobja saját, 3D-s tartalmak lejátszására is képes Blu-ray eszközeit. Bár a vállalat sok termékcsoportban egyértelműen az innovatív szereplők közé tartozik, azt túlzás lenne állítani, hogy itt elkapkodták volna a dolgot, hiszen már jóiedeje megtalálhatóak az ilyen jellegű eszközök a boltokban.

Az ethernet csatlakozónak köszönhetően mindhárom készülék egyszerűen csatlakoztatható az otthoni hálózathoz, sőt egy adapternek köszönhetően a vezeték nélküli kapcsolat is megteremthető. A 1.4-es HDMI portokkal felszerelt termékek, a BD-Live funkciónak köszönhetően az egyes filmekkel kapcsolatos tartalmakhoz való hozzáférést is biztosítják. Emellett a kijelölt RSS Feedek és netes tartalmak, így például a YouTube videók, valamint a Netflix vagy a Pandora szolgáltatásai is elérhetőek. Az eszközök a legfejlettebb sokcsatornás hangélményt kínálják, legalábbis a gyártó közleménye szerint. Ennek megfelelően támogatják a nagyfelbontású hangformátumok kezelését, tehát megbírkóznak a Dolby TrueHD-vel, és a DTS Master Audióval.

Pioneer Elite BDP-41FD
Pioneer Elite BDP-41FD

Lehetővé teszik az MP3, és JPEG fájlok lejátszását, emellett képesek az MKV fájlok kezelésére is. Egy ingyenes programmal az iPhone-okkal vagy iPod Touch-okkal is vezérelhetőek. Az alacsonyabb felbontású anyagok 1080p felskálázása 2010 végén már annyira nem nagy szám, de ezen is sikerült állítólag javítani, így a korábbinál természetesebb, szebb, illetve folyamatosabb a képi világ.

A három termék közül a BDP-430 a legolcsóbb, ami 299 dollárért már elvihető. Az aranyozott csatlakozókkal és RS-232 portokkal is megtámogatott Elite BDP-41FD 399 dollárt kóstál, ha pedig valaki az Elite BDP-43FD mellett dönt, az a lehető legjobb minőségű alkatrészekből készült lejátszóhoz jut hozzá, amelynek burkolata az úgynevezett páncélozott ház koncepció jegyében készült. A több rétegben megerősített alváz és a meghajtó stabilizátor csökkenti a vibrálást, amely még jobb hangminőség elérését teszi lehetővé, ezért pedig potom 499 dollárt kell kifizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés