Hirdetés

Piacon az Inno3D AGP-s GeForce 6200-as kártyája

A belépőszintű 3D-s videovezérlők piaca továbbra is jelentősebb forgalmat bonyolít le, mint ami a közép-, vagy felsőkategóriás termékek esetében tapasztalható. A grafikus processzorokat fejlesztő cégek ennek köszönhetően bevételüknek jelentős részét még most is a szélesebb vásárlóréteget megcélzó termékekből nyerik, bizonyos partnercégek pedig gyakorlatilag csak az ezekre épülő alacsony árú vezérlőkkel vannak jelen a piacon.

Jellemzően ilyen grafikus vezérlők képezik hongkongi Innovision Multimedia Inno3D márkanévvel ellátott termékcsaládjának gerincét. A most bejelentett GeForce 6200A is vérbeli belépőszintű videokártya, amely az Nvidia NV44A jelzésű GPU-jára épül, ebből kifolyólag csak AGP bővítősínnel ellátott alaplapokhoz csatlakoztatható. A PCI Express változatokkal ellentétben a korábbi csatolási technológia miatt a felhasználóknak itt le kell mondaniuk a TurboCache fantázianevű, memóriamegosztáson alapuló technológiáról, cserébe az Inno3D kártyájára fixen 128 MB DDR memóriát forrasztott a gyártó.

Sajnos az Inno3D GeForce 6200A teljesítményéről a 3D-s megjelenítés sebességét lényegesen befolyásoló technikai paraméterekkel (GPU/memória órajel, memóriavezérlés módja) kapcsolatos információk hiányában nem derülnek ki pontos részletek, a gyártó mindössze annyit közöl, hogy a kártya hasonló teljesítményre képes, mint a PCI Express alapú, TurboCache eljárást használó társai.

Az Inno3D új GeForce kártyáinak első szállítmánya már elhagyta a gyárat, a honi piacon történő megjelenésről és a pontos árról egyelőre nem rendelkezünk információkkal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés