Hirdetés

512 MB videomemória már belépőszinten is

Úgy tűnik, a különböző textúratömörítési eljárások mégsem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, legalábbis ezt érzékeltetik a videovezérlőket gyártó cégek, amikor a grafikus processzorok mellé egyre több memóriát helyeznek el termékeiken. Jelenleg csak bizonyos csúcskártyákon találni 512 megabájtnyi RAM-ot, ez a helyzet azonban egyes értesülések szerint hamarosan változni fog, a Gainward ugyanis minden jel szerint elkészítette GeForce 6200-as vezérlőjének fél gigabájt memóriával szerelt változatát.

A heteken belül piacra kerülő Gainward PowerPack! Pro/1490 TV-DVI típusjelzést viselő vezérlő paramétereiről egyelőre keveset tudni, mindössze az AGP csatoló és az 512 MB videomemória tűnik biztosnak. Tekintve, hogy ekkora memóriamennyiség létjogosultsága még a felsőkategóriás vezérlők esetében is megkérdőjelezhető, a Gainward új kártyájának megalkotásáról vélhetően inkább marketingszempontok alapján döntött a cég. Bizonyos körökben ugyanis az a nyilvánvalóan téves információ terjed, hogy a grafikus rendszert kiszolgáló memória mennyisége egyenes arányban áll a rendszer 3D-s megjelenítési sebességével. Noha egy termékcsoporton belül bizonyos feltételek teljesülése esetén akár helytálló is lehet ez a megállapítás, alapvetően nem állja meg a helyét általánosításként.

Az 512 MB memóriával ellátott Gainward PowerPack! Pro/1490 TV-DVI-ért 40 000 forint körüli összeget kell fizetnie a méretkérdésből presztízst csináló vásárlóknak, a kártya megjelenése nyár elején várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés