Hirdetés

A Phison maximálisan támogatja a YMTC 3D NAND flash lapkáit

A tajvani multi követte az ADATA és a Silicon Motion példáját, és tovább mélyíti partneri viszonyát a kínai államot háta mögött tudó, meglehetősen gyorsan feltörekvő céggel.

Az SSD kontrollerekre specializálódott Phison bejelentette, hogy az egész termékskálája kompatibilis a kínai székhelyű félvezető gyártó, a Yangtze Memory Technology Company (YMTC) 64 cellarétegű 3D NAND flash lapkáival. A YMTC rendkívüli tempóban fejleszti a portfólióját annak érdekében, hogy segítse Kínát a külhoni eredetű műszaki megoldásoktól való függetlenedésben, és ezt látszik megerősíteni a tény, hogy a vállalat kihagyja a 96-os lépcsőfokot, és 64-ről rögtön az Xtracking 2.0-s technológiát hasznosító 128 cellarétegre ugrik. A Phison ezeknek az érkező chipeknek a támogatására is fel van készülve, tekintve, hogy a sztenderd NAND flash interfészeknek hála ez annyira egyszerű, mint tető alá hozni egy optimalizált firmware-t.


(forrás: AnandTech) [+]

Ugyan a YMTC 64 cellarétegű lapkái tavaly szeptember óta vannak tömeggyártásban, ám az előbbiekben taglalt, friss chipek szállítását már az idei év folyamán megkezdik. A két cég közös munkájának gyümölcse először a konzumer frontot célozza meg, de ez valószínűleg csupán dobbantó lesz a vállalati, valamint az ipari beágyazott rendszerek kategóriájába történő betöréshez. Mivel a YMTC kínálata papíron versenyképesnek tűnik, várhatóan csak idő kérdése, míg más, SSD-kkel foglalkozó gyártók is csatlakoznak annak partnerhálózatához.

Előzmények

Hirdetés