Hirdetés

IFA 2012 blog: visszaszorulóban a szórakoztatóelektronika a Philipsnél

Néhány évvel ezelőtt a Philips szekciója az IFA-n maga volt a szórakoztatóelektronika Mekkája. Mindenütt tévék, plazmák, lcd-k, ambilight modellek, ezen kívül  házimozi szettek, egyéb audió eszközök, médialejátszók, hangrendszerek várták a látogatókat. Ma viszont ott tartunk, hogy inkább a háztartási elektronikai eszközök viszik a prímet. A tévéket kiszorították a hajszárítók, a házimozik területéből pedig a szépségápolási eszközök haraptak ki egy combosabb darabot. Így ott, ahol régen táti szájú emberek bámulták az akkor még újdonságnak számító netes tartalmakat a tévék képernyőjén, most fogat mosnak és próbálgatják a szakállnyírót.

Ez is jelzi, hogy a Philips kezdi elengedni a szórakoztatóelektronikai iparágat. Évek óta egyre kevesebb az új termék. Az olyan kaliberű fejlesztésekről, mint az Ambilight, pedig már csak álmodozni lehet. A tévéfronton a legnagyobb újdonságot idén a 9000-es sorozat két új tagja, egy 46 és egy 60 hüvelykes modell jelenti. A Full LED háttérvilágítású modell természetesen képes a 3D tartalmak megjelenítésére, legnagyobb dinamikus kontrasztaránya 10 000 000:1, válaszideje 0,5 ms, maximális fényereje 500 cd/m². Nem meglepő módon megkapta a legfrissebb Ambilight fejlesztést, a Spectra XL-t. Ennél a színes fénykibocsátó diódákból a korábbinál többet vetettek be, és a két oldalsó káva mellett a tetejére is jutott belőlük. Ráadásul lecserélték a korábbi, mára teljesen elavulttá vált Smart TV rendszert egy ütősebb darabra, ami remélhetőleg némiképp felhasználóbarátabb lesz, mint az előd.

Philips Fidelio SoundSphere
Philips Fidelio SoundSphere

Ezenkívül a Fidelio termékcsalád, azaz az audió eszközök tagjai között akadtak érdekesebb darabok. Az A9 sorozatot például vezeték nélküli technológiát támogató hangfalak alkotják. Így a hagyományos lejátszókon kívül képesek közvetlenül fogadni a tabletekről, okostelefonokról, számítógépekről származó zenéket is. Ezen kívül még érdemes megemlíteni a tavaly bemutatott SoundSphere nevű termék egy idei mutációját. A limitált példányszámban piacra kerülő modell készülékháza fából készült, ami a gyártó állítása szerint a külcsín mellett a megszólásra is jó hatással van. Támogatja az Apple AirPlay vezeték nélküli technológiát, maximális teljesítménye 2x50 watt. Az integrált SoundCurve technológia pedig tiszta és letisztult hangzást eredményez.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés