Hirdetés

Noctua babérokra törő csúcsventilátort és felhízlalt AIO-t villantott a Phanteks

A holland multi impozáns ketyeréket mutatott be, és a légkavaró le sem tagadhatná a bézs/barna színekben feszítő NF-A12x25 PWM-mel való rokonságot.

A Phantekstől már megszokhattuk, hogy igen kellemes és jellemzően elég jó ár/érték arányú házakat szokott prezentálni, de a hűtések világában szintén képviselteti magát, sőt, mostanra már korrekt tápegységei is vannak. Tudomásunk szerint a ventilátorok piacán még túlságosan kiemelkedő modellt nem tud jegyezni a cég, de úgy fest, hogy ez az áldatlan állapot változni látszik a T30-120 (PH-F120T30) típusjelű újonccal, ami az előzetes tesztek alapján a Noctua 120 mm-es non plusz ultráját, az NF-A12x25 PWM-et tekintheti közvetlen ellenlábasának.

[+]

A láncba köthető apparátus "rokonlelkűsége" a baglyos gyártó üdvöskéjével már első pillantásra evidensnek tűnik, és ez az érzés a specifikációk átnyálazása közben csak erősödik. Mind a rezgéselnyelő sarkokkal ellátott, 30 mm vastagságú keret, mind az attól – a visszaáramlás csökkentésének érdekében – 0,5 mm-es távolságra lévő lapátok üvegszállal megerősített folyadékkristályos polimerből (LCP műanyag) készültek, míg a háromfázisú motort és a mágneses stabilizálást használó, folyadékalapú dupla Vapo-csapágyazást a Sunon követte el.


[+]

A keretről azt érdemes megemlíteni, hogy mivel nem a sztenderd, 25 mm-es vastagsággal jön, bizonyos esetekben akadhatnak kompatibilitási problémáink (elsősorban egyes szűkös géplakokra gondolunk, netán a tényre, hogy hosszabb csavarok kellenek, ha a hozzákapottakat elhagynánk), ellenben az ennek következtében 25 százalékkal magasabb/mélyebb lapátok pozitívan befolyásolják az eszköz teljesítményét.

[+]

A percenkénti fordulatszám 0 és 3000 között szabályozható, és ez legfeljebb 101 cfm-es légszállítást, valamint 7,112 mmH2O statikus nyomást eredményez 39,7 dB-es maximális zajterhelés kíséretében. Érdekesség, hogy a forgási sebességgel kapcsolatban hagyatkozhatunk a légkavaró motorjának aljára helyezett csúszókapcsolóra, amellyel három profil (Hybrid 1200 rpm, Performance 2000 rpm és Advanced 3000 rpm) közül tudunk választani. A 30 euróra pozicionált termék dobozából egy 50 cm-es, szövetbe bugyolált toldókábel is előkerül, és a háromdarabos készlettel egy kicsit spórolunk is, hiszen azt 85 euróra árazták.

[+]

Két ilyen léghajtót applikáltak a Glacier One 240 T30 névre keresztelt kompakt vízhűtés 240 mm-es (és 38 mm vastag), alumínium lamellákkal dolgozó radiátorára, amihez pumpa/blokk szintjén az Asetek 7. generációs dizájnjára építkező megoldás tartozik. A mikrocsatornás kialakítású egység természetesen réz kontakfelülettel rendelkezik, terelőlapátja PWM-es vezérlésű, és a már ismert, mágnessel rögzülő, CNC-zett fém kupakján végtelenített tüköreffektes D-RGB fények pislákolnak az edzett üveg alatt.


[+]

A 400 mm hosszú, harisnyázott csövezés össze-vissza lógásának három céglogóval díszített csipeszke szab gátat, pasztaként pedig a 4.5 W/m-K hővezetési tényezővel bíró, nanorészecskés PH-NDC-t mellékelik a portékához.


[+]

Az Intel LGA115x, LGA1200, LGA1366, LGA2011(-3) és LGA2066, illetve AMD Socket AM4, TR4 és sTRX4 tokozásokra feldobható AIO csomagolására 170 eurós összegről szóló címkét ragasztottak, és csakúgy, mint a T30-as szélgépre, 6 éves garanciát vállalnak rá. Adalék a történethez, hogy a közelgő Intel LGA1700-as foglalat ugyancsak rajta lesz a támogatási listán, de ez ügyben a Phanteks ügyfélszolgálatát célszerű felkeresnünk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés