PH! blog: flooding

Tavaly év végén küzdöttünk egy sort az adatbázisszerverünkkel. Kevés volt processzorban, egyértelműen, így jelentős clusterelés és optimalizálás kellett hozzá, hogy ne roskadjon össze a terhelés alatt, de végül sikerült megcsinálnunk. Az új processzorok is úton vannak (kop-kop), legnagyobb szerencsénkre simán lehet a K8-as dual core CPU-k helyett K10.5-ös 6-core CPU-kat használni. Ezt persze majd még tesztelnünk kell, ha megérkeztek, de addig is, legalább van miben reménykedni.

Amúgy sem az adatbázis a problémás egy ideje. Hanem a változatosság kedvéért a webszerver. Ami nem bírja a terhelést. Túl sok lekérést kap egyes fórumok listázására, például Kínából, Oroszországból, Koreából. Nem tudom, hogy mekkora a magyar nyelvű közösség arrafelé, pláne  olyan "tagokkal", akiknek másodpercen belül is iszonyú sokszor szükségük van valamilyen fórumra... természetesen random számmal az URL-ben, hogy garantáltan frissen és ropogósan kapja, semmi cache-elés, bagettből is az a jó, ami egyenesen a kemencéből repül az ember kosarába.

Go figure... :(

És természetesen ezúton is elnézést kérünk mindenkitől az elmúlt napok, hetek, hónapok szerveres agonizációja miatt. Nem merjük megígérni, hogy most már minden rendben lesz, még csak azt sem, hogy megtaláltuk a hibák okát, csak annyit, hogy legjobb tudásunk szerint dolgozunk rajta továbbra is. Most is.

Előzmények