PH! blog: egyelőre újraindítjuk a régi Hardveraprót

Sajnos nem sikerült úgy az átállás az új Hardverapróra, ahogyan szerettük volna. Egy dolog, hogy az új dizájnok sosem találnak lelkes fogadtatásokra, de sajnos a hibátlan működést sem tudtuk garantálni, nem várt hibákba futottunk, tekintettel arra, hogy nagyon új terepen járunk.

Ez a fejlesztés az első olyan, amikor a saját RIOS rendszerünket egy külső rendszerhez kell illeszteni, ami teljesen új világ számunkra, és sajnos mi is sok hibát vétettünk. Hiba csúszott az apróhirdetések, kategóriák és kommentek export-importjába is, ez viszont magával rántott szinte mindent. Mindenképp újra kell importálni az adatokat, ám azt már mindenki tapasztalta, hogy ez több nap "read-only" üzemmód. Úgy döntöttünk, hogy ennek fényében inkább kihasználjuk a "lehetőséget", és egy füst alatt minden fennálló problémát igyekszünk megoldani, mégpedig úgy, hogy visszaállítjuk a régi Hardveraprót és "offline" patch-eljük az új rendszert. Elnézést kérünk mindenkitől a fennakadásokért.

A hamarosan kezdődő átállás (visszaállás) után a következők fognak történni:

  • Az új rendszerbe feltöltött hirdetések sajnos elvesznek, nem tudjuk őket visszafelé szinkronizálni. Duplán elnézést kérünk azoktól, akiket ez érint, és csak annyit tudunk javasolni, hogy adják fel a fokozatosan feléledő régi rendszerben őket.
  • A régi, megszokott rendszer mindaddig működni fog, amíg el nem hárítjuk a hibákat az újban, különös tekintettel a közös loginre (meg minden másra). A lehetőségeinkhez képest megpróbáljuk az új rendszer sebességét is előre kitesztelni.
  • Ha az új rendszert sikerül tökéletesítenünk, újra átállunk rá, de a legfrissebb adatokkal, magyarán amit mostantól feladtok a régi rendszerben, látszódni fog, átkerül. Persze megint lesz egy akár több napos periódus az átállásnál, amikor nem lehet már új hirdetést feladni, UPolni stb.

A fentiekkel párhuzamosan átrágjuk magunkat a beérkezett bugreportokon, kéréseken, még a több ezer hozzászólásos anyázós topikot is átnézzük, és ami megoldható, elfogadható, azt priorizáljuk és elkészítjük. Ezen felül megnézzük, hogy milyen olyan egyszerűbb, de hatékonyabb módosításokat tudunk csinálni az arculaton, amivel az a régi motorosoknak is emészthetőbbé válik.

Itt szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy mégegyszer elnézést kérjünk az elmúlt napok fennforgásaiért. Valamint egyben határozottan cáfolni azt, amit ilyenkor többen hozzánk vágnak, hogy nem hallgatjuk meg a usereinket. Lehet, hogy nagyokat hibázunk, de a legtöbb weboldallal ellentétben az az egy soha nem volt elmondható rólunk, hogy ne foglalkoznánk nagyon is a közösséggel. Veletek.

Mégegyszer elnézést a hibákért, folytatjuk a munkát gőzerővel.

Azóta történt

Előzmények