Hirdetés

Pentiumok 45 nanométeren

Júniusban, várhatóan a többi új, Penryn-alapú Core 2 asztali CPU érkezésével egy időben megjelenhet az Intel választékában a meggyőző ár/teljesítmény mutatója miatt különösen közkedvelt Pentium Dual-Core processzorcsalád új generációja – adta hírül tegnap a svéd NordicHardware.

Az új széria tagjai a legtöbb, nyáron bevezetésre kerülő újdonsághoz hasonlóan 45 nanométeres csíkszélességgel készülnek majd, és bár a lap következetesen Core 2 Duo márkanevet emleget, várhatóan megmarad az eddig alkalmazott Pentium Dual-Core név, csak a sorozatszám változik E2000-ről E3000-re, ezzel jelezve a gyártástechnológia-váltást.

A Pentium Dual-Core család új tagjainál az Intel 800-ról egységesen 1066 MHz-re emeli majd a rendszersebességet, a másodszintű gyorsítótár pedig a jelenlegi 1 megabájtról 1,5 megabájtra nő, azaz az új Core 2 processzorokban található cache fele-negyede lesz. A széria első tagja Pentium Dual-Core E3140 típusjelzéssel jelenhet meg a nyáron, ez a CPU várhatóan 2,13 GHz-en ketyeg majd, azaz maximális órajelét tekintve kissé elmaradhat a jelenlegi Pentium Dual-Core csúcsmodelltől.

Az ezerdarabos tételben nettó 75 dollárba kerülő processzort a későbbiekben valószínűleg magasabb órajelű példányok követik, ezek érkezési üteméről és egyéb paramétereiről azonban egyelőre semmit nem lehet tudni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés