Hirdetés

PCI csatolóval érkezik az ECS B450-es alaplapja

A gyártó újdonsága négy video kimenetet kapott, szóval az APU tulajok dörzsölhetik a tenyerüket.

Az ECS nemrégiben lebbentette fel a fátylat egy költséghatékonynak szánt alaplapjáról, a B450AM4-M-ről; ahogy az a névből már adja magát, a vezérlőhíd B450, az "M" utótag pedig microATX formátumról árulkodik. Mivel a nyomtatott áramköri lapon egyetlen 4 tűs EPS csatlakozó számára van hely, illetve a low-end VRM mindössze 4+2 fázisos, nem ér bennünket meglepetésként, hogy processzorok tekintetében 95 wattos TDP-ig gondolkodhatunk.


(forrás: ECS) [+]

A négy DIMM slotba legfeljebb 64 GB-nyi, 2666 MHz-es DDR4 memóriát pakolhatunk, és a x16-os PCI Express 3.0-s sín mellé egy x16-os PCI Express 2.0-s aljzatot (igaz, hogy x4 sávszélességre drótozva, de él az mGPU támogatás), valamint egy x1-es PCI Express 2.0-s és egy szimpla PCI interfészt kapunk – az utóbbi jópofa adalék azok részére, akik igen régóta dédelgetnek egy-egy bővítőkártyát, de valamilyen technikai vagy érzelmi ok miatt nem kívánják modernebbre cserélni, viszont szívesen használnának újabb platformot.


(forrás: ECS)

A hálózati kapcsolódás egy Realtek RTL8111GN kontroller dirigálta, gigabites Ethernet csatoló segítségével történik, míg a zajkeltésről egy olcsó Realtek ALC662-es kodek gondoskodik. Háttértárolóinkat négy SATA port és egy M.2 slot várja. A hátlapi I/O egészen korrektnek mondható, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a terméket milyen szegmensbe szánták; két USB 3.2 Gen2, négy USB 3.2 Gen1, továbbá két USB 2.0 anya található a DisplayPort, a HDMI, a DVI-D, a 15 tűs D-Sub kimenetek és a szokásos 3,5 mm-es jackek tőszomszédságában. A deszka árával és piaci startjának pontos dátumával egyelőre nem tudunk szolgálni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ECS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés