Hirdetés

PC-házba építhető szünetmentes áramforrások

A német Advanced Power Systems (AdPoS) 5,25 hüvelykes meghajtórekeszbe szerelhető mini szünetmentes áramforrásokat mutatott be. A Micro PC 300 jelzésű modell 300 VA (180 W), míg a Micro PC 600 típusjelzésétől eltérően 400 VA (240 W) teljesítményt nyújt. A line-interactive rendszerű készülékek átkapcsolási ideje 4 ms. Áramkimaradás esetén a gyártó szerint egy átlagos számítógép és egy 15 colos LCD-monitor párosának maximum 10, illetve 14 percre elegendő energiát szolgáltatnak.

A kisebbik modellben egy zárt ólomsavas, míg a nagyobbikban egy Ni-MH akkumulátor teljesít szolgálatot; élettartamuk a gyártói adatok szerint körülbelül hat év. A készülékek energiatakarékos funkciója lehetővé teszi, hogy ha 30 másodpercnél hosszabb ideig 40 wattnál kisebb terhelés mutatkozik a kimeneten, teljesen ki is kapcsoljanak, ám ezt persze nem muszáj igénybe venni.

A PC-vel való kommunikációhoz az áramforrások soros portot vesznek igénybe; az energiamenedzsmentet támogató szoftver Windows, Novell NetWare és Linux operációs renszerekhez is rendelkezésre áll. Az AdPoS Micro PC készülékek 170 eurós kezdőáron kerülnek a piacra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AdPoS

Előzmények

Hirdetés