Hirdetés

PC-Chips: lap az Ali MAGiK-re

A PC-Chips/Amptron név itthon sem ismeretlen, bár általában nem szokás egy lapon emlegetni a nagyobb brand-ekkel. Ezek az alaplapok általában meghökkentően olcsók, főleg, ha a rengeteg integrált fícsört is figyelembe veszi az ember, és ez, minimális elvárások mellett sokszor és sokhelyütt jelenthet jó alternatívát.

Hogy ne csak a top gyártók top lapjairól szóljunk, épp egy Amptron, valamint egy Aristo KT133-as lapot nyúzunk, amelyek 20e Ft-os áraikkal végre(?) nem oly elrugaszkodottak, mint márkás társaik, a még így is szinte fele ennyibe kerülő Duron-okhoz képest. A tesztek hamarosan elkészülnek.

A PC-Chips felemlegetése mégsem emiatt aktuális most, hiszen az Iwill, az Asus, és az MSI után ők is belépnek a DDR-es arénába, és ehhez szintén az Ali MAGiK 1-es DDR chipset-et választották. A 817LMR jelű lap, a PC-Chips jó szokásához híven, egy 10/100-as Fast Ethernet controller-rel is bír, de ami még ennél is izgalmasabb, hogy az Asus, és az MSI példáját követve, ez a lap is két féle RAM-ot támogat, merthogy 2db 168pin-es, és 2db 184pin-es DIMM foglalat is helyet kapott rajta, az SD/DDR-SDRAM fogadást megkönnyítendő.

És bár sokak véleménye szerint, egy ilyesmi lapnál már az is szép teljesítmény, ha egyáltalán működik, mi, saját eddigi tapasztalataink alapján, sokkal többet várunk tőle, mert a KT133as lapjuk is "hibátlan", és az integrált TNT2 core-os Ali set-tel szerelttel sem volt gondunk eddig. Vagy csak még nem használtuk őket eleget?..

Azóta történt

  • ALi baba - ALi Aladdin-P4

    Ódákat zengtünk már a SiS 645-ös chipsetről, nem véletlenül. Ugyanakkor elfeledkeztünk az ALi-ról, indokolatlanul...

Hirdetés