Hirdetés

A passzív és a tuningos Radeon

Friss termékekkel rohamoznak a gyártók a VGA-piacon. A vörös oldalon egy igazi csemege érkezett, ugyanis a PowerColor előállt a passzív hűtőbordával operáló Radeon HD 6850-es kártyával. Az SCS3 jelzésű termék a 40 nm-es gyártástechnológiával készülő Barts lapkát alkalmazza, ami 960 aktív shader processzort és 48 darab Gather4-kompatibilis textúrázó csatornát használ. A fedélzeti memória 1 GB lesz, és GDDR5-ös chipekből épül majd fel. A GPU magórajele a referencia paramétereknek megfelelően 775 MHz lesz, míg a memória 4 GHz-en ketyeg. A DirectX 11-es kártya hátlapján két DVI, egy HDMI, és egy DisplayPort kimenet található.


PowerColor Radeon HD 6850 SCS3 [+]

Az MSI inkább a Radeon HD 6870 tuningolásán dolgozott. A Twin Frozr II terméken szintén a Barts kódnevű GPU található, ami ezúttal 1120 shader processzort és 56 darab Gather4-kompatibilis textúrázó csatornát alkalmaz. A fedélzeti memória 1 GB lesz, és GDDR5-ös chipekből épül majd fel. A két ventilátorral operáló hűtés mellett a gyártó 920 MHz-es mag- és 4,2 GHz-es effektív memória-órajelet alkalmazott, ám kicsivel később érkezik egy gyári tuningot nélkülöző modell is, ami 900 MHz-es magórajelen ketyeg. A hátlap nem változik az alapmodellhez képest.

MSI Radeon HD 6870 Twin Frozr II
MSI Radeon HD 6870 Twin Frozr II [+]

A PowerColor és az MSI termékei a hónap végén kerülnek az üzletekbe, az ajánlott fogyasztói áruk azonban ismeretlen.

Az NVIDIA portájáról is jön egy új GeForce GTS 460 SE, ami a Gigabyte gondozásában jelenik meg. A kártya a GF104-es lapkára épül, és 288 aktív CUDA mag lesz benne 48 darab textúrázó csatorna társaságában. A tervezők a 740 MHz-es mag- és az 1460 MHz-es shaderórajelet állították be, az 1 GB-os kapacitást kínáló GDDR5 szabványú memórialapkák pedig 3,4 GHz-en ketyegnek. A hűtésről a vállalat WindForce 2X-es fejlesztése gondoskodik, ami két ventilátorral végzi a dolgát.

Gigabyte GeForce GTX 460 SE
Gigabyte GeForce GTX 460 SE

A PCI Express foglalatba helyezhető termék hátlapján két DVI és egy mini HDMI tűnik fel. A Gigabyte a hónap vége felé kezdi meg a forgalmazást, az ajánlott fogyasztói ár 160 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés