Hirdetés

Passzív hűtésű, Mini-ITX méretű Intel Bay Trail alaplap az ASUS kínálatában is

Úgy tűnik az ASUS is lát némi fantáziát az asztali Bay Trail SoC-ban, hiszen a bevezetőben felsorolt gyártók után a népszerű tajvani gyártó is piacra dobta saját, Mini-ITX méretű komplett platformját. Az J1800I-C típusjelzést viselő modell neve már árulkodik az alkalmazott SoC típusáról, mely a konkurensekhez hasonlóan a kétmagos, 2,4 GHz-es Celeron J1800, amit ezúttal is passzív hűtéssel fejeltek meg.

A bővíthetőség tekintetében átlagos a helyzet; két SO-DIMM DDR3 foglalat mellé egy pár SATA 3 Gbps port, egy zárt végű PCIe x1 és egy mSATA/mPCIe került. A hátoldali kivezetések között a perifériákat egy "vegyes" PS/2 port, 4 db USB 2.0, 1 db USB 3.0 és egy COM port fogadja, míg a megjelenítőket a D-Sub és HDMI kimenetekre lehet ráaggatni. Ezenkívül persze fellelhetőek a szokásos hang- és Gigabit Ethernet kivezetések.


[+]

Az alaplapon található csatlakozótüskék viszont további opciókat kínálnak, így akár még egy COM portot is használatba vehetünk, valamint ebben a formában az LPT is elérhető.


[+]

Az ASUS egyelőre nem közölte az újdonság vételárát, de annyit megtudtunk, hogy leghamarabb áprilisban landolhat a hazai boltokban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés