Hirdetés

A Panasonic is beszáll az androidos tablet piacra a Toughbook szériával

A Panasonic nem akar az x+1. androidos tabletgyártó lenni, ezért nem áll be a sorba, hanem inkább azon a területen kamatoztatja a tudását, amiben egyébként is sikeres és nincs akkora rivalizálás, mint a fogyasztói piacon. E terület nem más, mint a strapabíró és biztonsági funkciókkal ellátott vállalati termékek, mint a Toughbook széria, amiben hamarosan nem csak notebookok lesznek elérhetők, hanem 10,1"-es androidos tabletek is (amivel gyakorlatilag kitöltik a jelenleg még szabadon lévő piaci rést).

Az Android rendszerrel felvértezett Toughbook tehát nem az egyszerű végfelhasználóknak, hanem a vállalati felhasználásra szánják, ahol igény van a megerősített és fizikai behatásoknak ellenálló konstrukcióra, továbbá a fokozott adatbiztonságra. A Panasonic tabletjébe épített nagy fényerejű matt felületű 10,1"-es kijelző felbontása nem 1280x800, hanem csak 1024x768 képpont, de rendelkezik multi-touch képességgel, valamint ezen felül nem csak ujjal, hanem stylus-szal is vezérelhető, ha precíz bevitelre volna szükség (aláírás például).

A hardverrel kapcsolatban egyéb specifikációk nem állnak rendelkezésre, csupán annyit árult el még a gyártó, hogy GPS és 3G/4G modul is helyet kapott a tabletben, és akkumulátora 8 órát bír ki egyetlen feltöltéssel. A Floridában éppen most zajló InfoComm 2011 kiállítás után valószínűleg már többet is megtudhatunk a gépről és annak áráról.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés